Saiavorm seostub kooliaegse magustoiduga, millel polnud ei รตiget vรคljanรคgemist ega maitset. Muidugi oli sellest veel hullemaid magustoite, kuid saiavormi pole ma vabatahtlikult kunagi teinud. Tegelikult ei tehtud seda seegi kord me majas vabatahtlikult, lihtsalt lapsel oli kooliรผlesanne teha kodus saiavormi.
Klassikaline saiavorm ei kรตnetanud kuidagi ja nii sai lรคbi lapatud ports erilisemate saiavormide retsepte, kuni sattusin Ragne Vรคrgi blogile kokkama.ee ja tema versioonile. See juba iseenesest nรคgi nii isuรคratav vรคlja, et tekkis tahe seda jรคrele teha.
Natuke kรผll muutsime retsepti – rรถstsaia lรตikusime neljaks, kuid pikuti asetamise asemel laotasime need kahes kihis koogivormi, kuna tahtsime รตunte asemel kasutada saia vahel รตunamoosi. Ja suhkrut panime ka natuke vรคhem. Tulemus sai aga tรตesti palju parem kui tavaline saiavorm, ilmselt siis tรคnu toorjuustule, vahukoorele ja mandlilaastudele. Ja kui sinna lisada natukene kaunistusi marjade ja pealeniristatud ลกokolaadi nรคol, siis annab see tรคitsa pidupรคeva tunde kรคtte.
Vaja lรคheb: 225 g rรถstsaia, รตunamoosi, 2 muna, 40 g suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 100 ml (1 dl) vahukoort, 200 g toasooja toorjuustu (nรคiteks Philadelphia vรตi Mascarpone). Lisaks: 1 sl vรตid (vormi mรครคrimiseks), peale 2 sl mandlilaaste, 20-30 g sulatatud ลกokolaadi, (kรผlmutatud) marju.
Tee nii: Mรครคri vorm vรตiga. Lรตika saiaviilud neljaks ning laota osa neist รผhe kihina vormi. Mรครคri saiadele peale kerge รตunamoosi kiht. Laota peale teine kiht saiaviile.
Sega รผlejรครคnud ained omavahel ning vala vormi saiaviiludele. Lase vormil maitsestuda kรผlmkapis 20-30 minutit. Seejรคrel raputa peale mandlilaastud ning kรผpseta pรถรถrdรตhureลพiimil 180 kraadi juures 20-30 minutit. Kaunista saiavorm soovi korral marjadega ning nirista รผle ลกokolaadiga. Paku kรผpsetist kรผlma piimaga.




