24.4 C
Rapla
Kolmapäev, 24 juuli 2024
ArvamusEnergiajoogid tuleb alla 16aastastele keelata

Energiajoogid tuleb alla 16aastastele keelata

Andrei Novikov, Riigikogu liige (Keskerakond)

Keskerakonna fraktsioon tegi Riigikogus valitsusele ettepaneku keelata energiajookide müük alla 16-aastastele noortele. See seaks piiri energiajookide kättesaadavusele noortele, kes ei pruugi veel mõista nende kahjulikkust. Enamikul Euroopa Liidu riikidel on olemas soovitused, et energiajookide tarbimine noores eas võib endaga kaasa tuua negatiivseid tagajärgi. Hetkel kehtib Euroopa Liidu riikides komisjoni direktiiv kiniini ja kofeiini sisaldavate toiduainete märgistamise kohta, mille kohaselt peavad joogid, mis sisaldavad üle 150 mg kofeiini liitri kohta, kandma toote nimetusega samas vaateväljas märget „kõrge kofeiinisisaldusega“. Kofeiin on iseenesest sõltuvust tekitav aine ja rajab ühtlasi teed tulevastele sõltuvusprobleemidele. Samuti on see erguti ohtlik südameprobleemidega lastele. Prantsusmaal, Taanis ja Norras käsitletakse sellist tüüpi jooke kui ravimit ning neid leiab pigem apteegis.

Pikemalt loe 14. oktroobri Raplamaa Sõnumitest.