spot_img
-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 29 nov. 2022
spot_imgspot_img
ArvamusTulevik piiril

Tulevik piiril

Keset argipäevast müra ja tuuletallamist on poliitiline tundlikkus lasknud ühe äärmiselt põhimõttelise probleemi täiesti ära kaduda. Ometi puudutab see probleem meid kõiki ning mitte ainult järgmisel aastal.
Eesti Vabariigi Riigikogu peab nimelt otsustama, mida teha tehnilise lepinguga Eesti ja Vene Föderatsiooni vahel. Veel mõni aasta tagasi oli sellega nii kiire, et põhjalik analüüs jäigi ära, sest avalikkusele kinnitati, et olevik on parim aeg lepingu jõustamiseks. Tookord oli Krimmi poolsaar veel Ukraina üldtunnustatud osa, relvakonflikt Vasakkalda-Ukrainas oli nüri, Venemaa-vastased sanktsioonid nende praegusel kujul puudusid ja sõda Levandis jätkus „rahulikult“. Nüüdne Venemaa on tollasega võrreldes geopoliitiliselt märksa agressiivsem ehk vähemasti jõulisem.

Pikemalt loe 14. oktroobri Raplamaa Sõnumitest.

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused