spot_img
-2.3 C
Rapla
Esmaspäev, 6 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
ArvamusKas Raplamaa on arenev või taandarenev maakond?

Kas Raplamaa on arenev või taandarenev maakond?

Seekordse vestlusringi ajendiks oli mõttekoja Praxis eelmise aasta lõpus ilmunud uuring („Perioodi 2007-2013 struktuurivahendite mõju regionaalarengule“), mille järeldus Rapla maakonna kohta oli selline: „Tulenevalt Tallinna lähedusest ei ole Raplamaa enda potentsiaali täiel määral ära kasutanud (turismimagnetid, muuseumid, ettevõtlusalad). Pealinna lähedus on omal moel Raplamaa arengut soodustanud (sotsiaalmajanduslikud näitajad on tänu sellele head), samas ei ole seetõttu olnud ise vaja väga pingutada.“

Aastate jooksul on Rapla valla, ja ka maavalitsuse, esindajate suust tihti kõlanud, et pendelrändel pole häda midagi, kohapeal ei peagi töökohtade loomisega tegelema, tähtis on luua hea elamiskeskkond. Aga milline on see hea elukeskkond, mis seoks inimesi just selle maakonnaga? Kuidas siinsed omavalitsused saaksid kaasa aidata kogu maakonna arengule ning mis saab sellest maakonnast umbes 30 aasta pärast?
Vestlusringis osalesid ROL-i tegevjuht Silvi Ojamuru, maavanem Tõnis Blank, maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Ülo Peets, Märjamaa abivallavanem Triin Matsalu, Rapla vallavanem Ilvi Pere, Järvakandi vallavanem Mart Järvik, ROL-i esimees ja Juuru vallavanem Margus Jaanson.

Inge Põlma, Tõnis Tõnisson / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 27. jaanuari Raplmaa Sõnumitest

2 KOMMENTAARID

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused