16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
ArvamusAvandi, Pedaja, Birgiti pere ja Pootsmann. Jüri Pootsmann - parim!

Avandi, Pedaja, Birgiti pere ja Pootsmann. Jüri Pootsmann – parim!

Raplamaa inimeste südameis on rõõm ja uhkus. Meie mees võitis Eesti Laulu võistluse.

Kui meie mees Märt Avandi selle Saku suurhalli laval välja ütles, tõusime Helgega toolidest ja kallistasine. Me lootsime ja uskusime, ning andsime telefonihääled kahel korral. Küllap tegid seda väga paljud Raplamaa muusikasõbrad.
Laura ütles Jüri kohta välja peamise: imeline ja Eesti kontekstis haruldane, veidi kriipiv bariton, erakordne musikaalsus ja lavasarm. Ning tema olek, pigem tagasihoidlik, targad ja teravad vastused küsimustele, kallid pereväärtused ja vanaema Raikkülas. Mind hämmastab kõige enam Jüri uskumatult kiire areng superstaari saatesse tulekust kuni laupäevaõhtuse võiduhetkeni. Jüri jumalik andekus, töökus, omandamisvõime, intelligentsus, empaatilisus, ja küllap ka mehine tahe olla ja saada – nende omadusteta poleks aastaga tippu jõutud.
Kindlasti on toeks ja abiks olnud Birgiti, meie Birgiti pere. Eurolaulik teisest Raplamaa kandist.
Tugeva tulemuse laulis välja teine siitkandi võistleja Mick Pedaja. Meie mees Mick juhtis alguses võistlust, saades žüriilt 12-punktilisi skoore. Tema laulus oli salapärast põnevust, mis friikidele hästi peale läks. Televaatajatele jäi pilt veidi tumedaks, vanemad vaatajad ei saanud vist kõigele pihta.
Ma arvan, et investeering Tõnu Susi stuudiosse on hästi tehtud. Ma arvan, et Rapla muusikakool ja Thea Paluoja laulustuudio on väärt tegemised. Lauluaeg kestab!

Märt Kubo

11 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare