7.6 C
Rapla
Teisipäev, 28 sept. 2021

Merekultuuriaasta viis lapiküünlad mere äärde

Meie särav president Lennart Meri on juba aastaid manalamees, kuid tema täpsed ja vaimukad mõtted elavad edasi. Elujõus on ka ilus komme süüdata Meri sünniaastapäeva, 29. märtsi õhtul päikeseloojangul mälestustuled.

See tava sai alguse 2006. aastal, vahetult pärast presidendi surma. Tuled süttivad mõttelisel joonel Ebavere mäest kuni Kaali järveni, mida kunagi võis läbida Kaali kraatri tekitanud meteoriit. Tulekivi lennust on Meri kirjutanud oma raamatus „Hõbevalge“. Seda mõttelist joont on tabavalt nimetatud ka Suure Lennu tule teeks, mis mitmetähenduslikult viitab nii Lennartile kui ka meteoriidile.
Velise kultuuri ja hariduse selts on oma mälestustuled süüdanud algusest peale igal aastal. Algul tehti seda koduümbruses, mullu oldi Vigala vallas Avaste mäel, tänavu sõideti seoses merekultuuriaastaga mere äärde.

Reet Saar / foto: Reet Saar
Loe pikemalt 6. aprilli Raplamaa Sõnumitest

5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised