7.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 okt. 2022
spot_imgspot_img

Esimesed kilomeetrid Põrgupõhja retkel

Neljapäeva, 7. juuli hommikul asus Kivi-Vigala põhikooli juurest umbes sajakilomeetrisele rännakule kakskümmend võistkonda. Igaühes neli liiget. Eesmärk oli mööda Raplamaa metsasid rännates jõuda laupäeva pärastlõunaks Kassivõllimäele Eidaperes. Kõik võistkonnad said sellega hakkama – nad kõik läbisid edukalt Põrgupõhja retke.

Ma ei ole kunagi Põrgupõhja retkel ise osalenud. Sel aastal pakkus üks võistkond, et võiksin osa rajast läbida koos nendega. Pakkumine tundus ahvatlev. Kõhklemata otsustasin selle vastu võtta, et saada vahetu kogemus rajalt. Tunda, mida tunnevad võistlejad pika distantsi kõige esimeses osas. Võistkond, kes mind rajale kaasa kutsus, oli NKK Rapla, kuhu kuulusid Evelyn Gold, Reelika Rohuste, Marju Prosin ja Raino Remmel. Võistkonna esindaja oli Ando Lavrits.
Minu ülesanne ja võimalus oli koos nendega rännata alates stardist esimesse kontrollpunkti ning sealt edasi esimese postkastini. Sama võistkond oli eelmise aasta retkel saanud kuuenda koha. Pisut muudetud koosseisus võitsid nad aprilli lõpus ja mai alguses Ida-Virumaal toimunud Naiskodukaitse koormusmatka. Seega oli eeldatav tase tugev.

Siim Jõgis / foto: Alice Võsu
Loe pikemalt 13. juuli Raplamaa Sõnumitest

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised