21.7 C
Rapla
Laupäev, 2 juuli 2022
spot_imgspot_img

Võitlus Rapla ARK-i pärast jätkub

Kolmapäeva hommikul toimus Rapla kultuurikeskuses avalik arutelu maanteeameti Rapla teenindusbüroo (rohkem tuntud kui ARK) hetkeseisust ja tulevikust. Vabariigi valitsusele läks teele järjekordne kiri, nüüd konkreetsete nõudmistega.

Avalikul koosolekul olid esindatud nii ettevõtjad, sõidukoolitajad kui ka omavalitsusjuhid neljast maakonnast: Rapla-, Jõgeva-, Tartu- ja Viljandimaalt. Kokku osales 42 inimest. Põhieesmärk oli ühiselt otsustada, milliseid samme tuleks edaspidi ette võtta seoses Rapla (ja teiste linnade) ARK-i büroo teenuste koomale tõmbamisega.
Juba kolm kuud on ROL-i juhid ning ettevõtjad pidanud kirjavahetust ning kohtunud maanteeameti juhtidega. Ametlikud pöördumised on tehtud nii majandus- ja kommunikatsiooniministrile, regionaalministrile kui ka peaministrile. Seda tulutult, sest ühtegi vastust pole tänase päevani tulnud.
Avaliku arutelu käigus otsustati saata vabariigi valitsuse liikmetele konkreetsete nõudmistega kiri, mis läks teele eile, 17. augustil. Lisaks otsustati luua üle-eestiline mittetulundusühing, mis hakkab esindama autoregistri teenuseid kasutavate kodanike huve edasistel läbirääkimistel valitsuse ja maanteeametiga.
Praegu on Rapla teenindusbüroo avatud kahel päeval nädalas. Ettevõtja Rene Kokk ütles, et neil päevadel on büroo ukse taga ootamas 17-25 inimest. Maanteeameti peadirektor Priit Sauk ütles eile ERR-ile, et alates 1. septembrist on büroo avatud kolmel päeval. Eilsel koosolekul kokku pandud pöördumises soovitakse aga teenindusbüroo lahtiolekut teisipäevast reedeni kella 9-17.
Kuna enam ei ole võimalik Rapla ARK-is teha kõiki toiminguid mis varem, soovitakse ka see võimalus taastada. Kokk tõi välja, et kuna hetkel töötab Rapla ARK-is vaid üks töötaja, kes võtab vastu nii kliente kui ka teooriaeksami sooritajaid, jäävad paljud inimesed teeninduseta. Seetõttu nõutakse kirjas büroosse ühte statsionaarset bürootöötajat ning ühte põhikohaga eksamineerijat juurde.
Lisaks nõutakse teenindusbüroosse ühte registreerimiseelset ülevaatust teostavat töötajat ning A- ja B-kategooria eksamite sooritamise võimalust. C-, D-, E ja T-kategooria eksamite sooritamise võimalus peaks jääma Kehtna kutsehariduskeskusesse (Kehtna majandus- ja tehnoloogiakoolile).
Pöördumises seisab veel lause, et arvestades negatiivseid kogemusi maanteeameti juhtidega suhtlemisel ja nende arrogantset käitumist, soovitakse maanteeameti juhtkonna tagasiastumist.

Mariliis Vest

spot_img

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised