13.3 C
Rapla
Laupäev, 1 okt. 2022
spot_imgspot_img

Kalendri valmimise lugu

Novembri alguses saab valmis Raplamaa 2017. aasta kalender, mis ühendab korvpalli ja pärimuskultuuri. Kalendrist leiab 13 fotot, mille peategelased on Avis Rapla korvpallurid, kes on sattunud pärimusmaailma ja sellest täie tõsidusega osa võtavad.
Nõnda võib fotodel näha korvpallipoisse rabas, sepikojas, kõrtsus, köögis, puutööl jne. Fotod on lavastatud Raplamaalt üles kirjutatud vanasõnade, regilaulukatkendite ja rahvakalendritavade järgi. Nimelt on Eesti Rahvaluule Arhiivis üle 10 000 kirje pärimuse kohta, mis üles kirjutatud siit meie tänaselt Raplamaalt. Kalender on väikene samm selles suunas, et seda rikkust tutvustada.

Mari Tammar, projektijuht / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 12. oktoobri Raplamaa Sõnumitest

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised