12.7 C
Rapla
Teisipäev, 5 juuli 2022
spot_imgspot_img

Ants Tammar – Raplamaa tegu 2016 laureaat

Raplamaa aasta tegu 2016 väljakuulutamise tseremoonial sai ühe eripreemiatest värskelt ilmunud „Märjamaa kooli koduloo lugemiku“ koostaja Ants Tammar.
Ants Tammar on Virumaalt pärit, lapsepõlv möödus Rakvere linna piiril Mullikmäel. Ants ise ütleb, et ta olnud Lutsu „Kevade“ Arno tüüpi poiss, kellele meeldis unistada, pilvi ja lilli vaadata. Hing kippus vaba looduse rüppe. Nõnda polegi midagi imestada, et noormees sai pärast põhikooli lõpetamist Rakvere metsamajandilt suunamise Luua metsanduskooli. Pigem võiks küsida, miks ta siis metsa ei jäänudki. Küllap oleks ehk jäänud ka, kui metsakooli kolmandal kursusel poleks põhiraskus koondunud mehhaniseerimisele. Masinad ja seadmed Antsule ei meeldi, need lihtsalt ei sobi tema natuuriga.
Tali Arno oli pehme hingega unistaja moodi küll, aga parajalt kange ka, kangus käis kokku tema põhimõtetega. Tammar Antsuga on samamoodi. Seni täiesti rahuldavalt, võib isegi öelda, et edukalt edasi jõudnud noormees läks nüüd äkki kooli direktori juurde ja teatas resoluutsel toonil, et temale saadud haridusest täiesti piisab ja ta on otsustanud oma eluga siitkohalt ise edasi minna. Kulus terve nädal, enne kui direktor mõistis, et poisil on tõsi taga ja mõistlikud jutud siin ei aita – Ants sai vajalikud dokumendid tagasi ja viis need joonelt Viljandi kultuurhariduskooli.

Pikemalt loe 30. novembri Raplamaa Sõnumitest.

Tõnis Tõnisson,  foto: Siim Solman

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised