spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
ArtikkelÕpilasleiutajad teevad oma ideedega maailma paremaks

Õpilasleiutajad teevad oma ideedega maailma paremaks

Eesti Teadusagentuur korraldas juba üheksandat aastat õpilasleiutajate riiklikku konkurssi. Konkursile oodati leiutisi, mis lahendavad kellegi igapäevaelu probleeme ja aitavad elu paremaks muuta.

Pähklipõmm – pudrunuia moodi pähklite purustaja. Värve muutev lipp – painduv ja muudetavate värvidega digitaalekraan võiks ehk asendada kangast valmistatud lippe. Signaalpoi aitab kaluritel vette pandud võrke leida, sest telefoniäpp võtab ühendust poiga. Need on vaid mõned näited seekord premeeritud ideedest.
Tänavu saadeti konkursile 902 ideed 932 noorelt leiutajalt. Raplamaalt esitati kokku 79 ideed, neist 58 Märjamaa gümnaasiumist, 19 Rapla ühisgümnaasiumist ja kaks Kohila gümnaasiumist. 1.-4. klassi kategoorias sai II preemia (300 eurot) Eliise Võigemast (Märjamaa G 3. klass) töö eest „Lindude peletaja“. Õpetaja Eve Burmeistrit premeeriti töö juhendamise eest samuti 300 euroga.
5.–9. klassi kategoorias sai III preemia (300 eurot) Riin Voolaid (Märjamaa G 5. klass) töö eest „Sõbra iste“

Reet Saar
Loe pikemalt 14. detsembri Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused