spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
ArtikkelTeede talihoolduse suhtes on inimesed tihtipeale kärsitud

Teede talihoolduse suhtes on inimesed tihtipeale kärsitud

Tänavune november tõi teehooldajatele kõvasti tööd. Kuigi talihoole on äärmiselt oluline ja vajalik, kipuvad inimesed unustama, et nii lume- kui ka libedusetõrjes kehtivad kindlad ajavahemikud ja reeglid.

Raplamaa Sõnumitega kohtusid maanteeameti Põhja regiooni hooldevaldkonna juht Raido Randmaa, teehooldust tegevate ettevõtete Leonhard Weiss Viater Ehitus AS juhatuse liige Olaf Rooba, Warren Safety järelevalve insener Peeter Proses ning hoolde projektijuht Jaanus Laanes.
Raplamaal on talihoolde alla kuuluvaid riigimaanteid 1015 kilomeetrit, neist 534 kilomeetrit Raplas ja 481 kilomeetrit Märjamaal. Korrashoid jaguneb seisunditasemete järgi, mis määratakse vastavalt liiklusintensiivsusele. Kõige kõrgem seisund on 3+, sellest üks madalam 3 ja siis 2 ning 1. Kõrgeima seisunditasandi puhul on libedusetõrje aeg kaks tundi, tase madalamal neli tundi, kusjuures tase 3+ kehtib kella viiest hommikul üheteistkümneni õhtul ning tase 3 kuuest hommikul kümneni õhtul.
Peeter Proses ütles, et siin on koht, millest inimesed aru ei taha saada. Kui teel on kehtestatud teatud seisunditasand, siis kehtib see ka teatud kellaajal. Väljaspool seda aega ehk öösel on teel üks tase madalam seisunditasand, sest langeb intensiivsus ja langevad nõuded.
Raplamaal on kõrgeim ehk 3+ tasand Tallinna-Pärnu maanteel 48,1 kilomeetrit. Seisunditandit 3 on Raplamaal 45,7 kilomeetrit, tasand kahte 186,7 kilomeetrit ning tasand ühte 734,6 km.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 14. detsembri Raplamaa Sõnumitest

2 KOMMENTAARID

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused