spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
ArtikkelKodukandipäeval jätkus tegevusi hommikust hiliste öötundideni

Kodukandipäeval jätkus tegevusi hommikust hiliste öötundideni

Haldi Ellam / foto: Rauno Vahtre.

Laupäeval, 19. augustil toimus Kaereperes kodukandipäev, mis oli pühendatud 605 aasta möödumisele esmamainimisest. Juubilare oli veel: Valtu põhikool tähistas 150 tegutsemisaastat, eakateklubi Koduläte 50, lasteaed 45 ning Valtu spordimaja 25 tegutsemisaastat.

Kuna 2017. aasta on kuulutatud laste ja noorte kultuuriaastaks, olid paljud peo tegevused suunatud just peamiselt noortele.
Tihe programm algas äratusega, millele järgnesid lipuheiskamine ja EV 100 kingi esitlemine. Kingiks oli MTÜ Arendusselts Koduaseme eestvedamisel ja Valtu koolilaste tehtud maal kooli seinal, mille tegemist juhendasid kohalik kunstnik Helena Lasner ja kooliõpetajad Ebe Luige, Hele-Mall Kio ja Saima Randjärv.
Päeva peale jätkus sportlikku tegevust noortest eakateni. Toimusid rahvajooksud, sai hobustega sõita, lapsed said batuutide peal hüpata ja bamperpallidega hullata, täiskasvanud rammu katsuda, vibu lasta, viktoriinis osaleda ja palju muud teha.
Lisaks sai tutvuda piirkonna ettevõtjate toodanguga ning maitsta erinevaid roogasid. Pakuti toortoitu, mett, suitsulihatooteid, samuti traditsioonilist laadatoitu ning joogipoolist. Magusaisu rahuldamise eest hoolitsesid neli kohvikut: Reelika Köök & Kook, Amona, õpetajate kohvik Valtu koolimajas ja eakate klubi Koduläte retrokohvik Valtu seltsimaja juures. Erinevaid burgereid ja kiirtoitu pakkus Perrooni kohvik.
Laadal müüdi veel taimi ning käsitööd.
Silmaringi laiendamist võimaldasid ringkäigud kaunites koduaedades. Valtu seltsimajas oli näitus „Ansambel Miki läbi aegade“ ning näidati juubelifilmi „Miki 50“. Lisaks sai seltsimajas vaadata näitust „Tehtud teod, peetud peod“ vanast laululavast, mille asemele tekib peatselt Kaerepere rula- ja mänguväljak. Valtu lasteaias oli näitus laste joonistustest ning raamatukogus näitused Kaerepere piirkonna ja loomeinimeste ning Valtu naiskodukaitse ajaloost. Raamatukogus leidis aset Helgi Sussi eestvedamisel eelnevalt Facebookis alanud viktoriini lõppvaatus.
Noortes tekitas elevust kohtumine kohaliku youtuber’i Martins Lapinsiga, kes tegi lastele tänavatreeningu töötoa. Pärast kätekõverdusi, rööbaspuudel turnimist ja jooksmist jagas Martin soovijatele autogramme ja tegi fännidega pilti.
Valtu seltsimaja ees toimus DJ- ja elektroonilise muusika produtseerimise töötuba ja demo, kus noored said testida, kuidas diskoriamet neile sobiks.
Põhupallidega fotonurgas said perekonnad ja sõbrad end professionaalse fotograafi abiga pildile jäädvustada. Meisterdamise telgis ootasid suuri ja väikeseid ees näo­maalingud, hennatätoveeringud ning võimalus valmistada nukke ja prosse. Lisaks oli puudesalusse tekitatud lebola ehk puhkekoht rippkiikedega.
Musikaalse ja meelelahutusliku poole eest hoolitsesid kahel kontserdil Valtu kammerkoor, Valtu naisrahvatantsurühm, Valtu segarahvatantsurühm Eks Me Näe, näitering Anderaasuke, eakateklubi Koduläte ja Põnniklubi võimlemisrühm. Õhtul loositi õnneloose erinevate atraktiivsete auhindadega, mille olid välja pannud kohalikud ettevõtjad ja eraisikud.
Õhtul mängis tantsuks ansambel Brandy, esinesid tantsustuudio Lootos kõhutantsijad Olga Soku juhendamisel ning toimus Olavi Laurimaa tuleetendus. Noorem publik veetis aega seltsimajas hommikutundideni kestnud reivil.
Võrdlemisi soodsad olid ürituse ajal ka ilmaolud. Pärastlõunal saabunud äikesepilved lämbest ja kuumast ilmast hoolimata suurt tormi endaga kaasa ei toonud ning pärast mõnekümneminutilist sadu pidu jätkus. Õhtused pidulised said veel nautida kaunist päikeseloojangut ja violetset vikerkaart.
Ürituse peakorraldaja oli MTÜ Arendusselts Koduaseme oma noorte ja energiliste naistega.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused