6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArvamusEesmärk on luua Rapla vallast ühtne ja toimiv kogukond

Eesmärk on luua Rapla vallast ühtne ja toimiv kogukond

Kalle Kõiv / foto: Siim Solman

Kandideerin lihtsal põhjusel – edendamaks ja muutmaks meie poliitilist kultuuri ning seda nimelt hoolivuse tasandil. Pean silmas, et soovin muuta valda üksmeelsemaks, mõistvamaks ja koostööaltimaks.
Tegutsedes koguduse vaimulikuna ja Juuru kooli direktorina näen neis kahes institutsioonis siirast lugupidamist nende punktide suhtes. Eesmärk on hoida poliitilist läbipaistvust, mis tähendab räpase ja ebaausa poliitkäitumise taunimist ja sellest hoidumist.
Olen Rapla Vallakodanike Liidu meeskonnas küllaltki uus liige – põhjus sellega liitumisel peitus sealsete tõekspidamiste esimeses punktis, mis näeb ette töötada piirkonna arenguks, mitte vaid võimul püsimiseks. Mulle on oluline võimalus oma ideid realiseerida ja valla tegemistes kaasa rääkida parema ühise tuleviku nimel. Minu jaoks ei tundu ulmeline koalitsiooni ja opositsiooni hea läbisaamine, üksteise tööde ja ideede kiitmine ning konstruktiivse kriitika andmine, minemata seejuures isiklikuks.
Raske on harjuda, et Juuru valda varsti enam ei eksisteeri, küll aga püsib juba ligi 800 aastat Juuru kihelkond, mida ei saa keegi nii kergelt kaotada või ühendada. Arvan, et kuigi vald peab toimima kui üks tervik, on tähtis säilitada iga kogukonna erilisus. Lisaks pean vajalikuks väikeste maakoolide säilitamist (Juuru, Alu, Raikküla, Hagudi ja Kaiu), mis loob võimaluse õpetada lapsi mitte ainult kuulama, vaid ka küsima. Nii säilitame laste loomupärase teadmishimu, pakume neile parimad võimalused enesearenguks ja loome turvalise ja usaldusväärse keskkonna noorele inimesele. Ei saa mainimata jätta, et enamik Eesti olümpiavõitjaid on pärit väikestest linnadest!
Julgelt võib uskuda, et Rap­last saab veel lähitulevikus populaarne elamiskoht oma asukoha tõttu pealinna suhtes ja seda eriti just noortele peredele. Kolisin abikaasa ja oma kolme lapsega Tallinna Nõmme mändide alt väikesesse Seli külla ning ei ole seda otsust kordagi kahetsenud. Siin on vaikus, ei ole järjekordi ega ummikuid, puudub rabelemine ja rebimine. Kõik toimib rahuliku kulgemise rütmis. Nautida saab puhast loodust, loomi ja linde ning tõeliselt maalilisi vaateid isegi oma koduaknast. Sellegipoolest on rütmikas pealinn tunniajase autosõidu kaugusel ning infrastruktuur teiste haldusüksustega väga hea. Rapla valla suur areng oleks seda kõike märgata, kaitsta ja hoida. Me oleme palju rikkamad, kui me arvata oskame!
Minu eesmärk on toetada oma teadmiste ja kogemustega Rapla valla arengut ja luua ühtne ning toimiv kogukond, mis suure tervikuna peab silmas väikeste linnade erilisuse, sümboolika ja traditsioonide hoidmist. Üks terviklik vald loob usaldustunde ja iga väikese üksuse autentsus võimaluse end parimal moel arendada.

Juuru kooli direktor ja koguduse vaimulik Kalle Kõiv on Rapla Vallakodanike Liidu esinumber.

 

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare