8.8 C
Rapla
Teisipäev, 17 mai 2022
spot_img

FOTOD: Merisiga – ideaalne esimene lemmikloom

Fotod ja tekst: Siim Solman.

Lemmikloomandus on tänapäeval läinud juba nii kaugele, et kõik, mis metsas liigub, on kindlasti juba ka kellelgi lemmikloomana kodus ülalpeetav, kui metsavahid ja jahimehed välja jätta.

Tarakan või kukkurrott, surikaat või sebra… ent kui laps otsib lemmikut, alustage ikka klassikutega. Merisiga oleks kahtlemata esimene soovitus.

Meriseal on 24/7 mõnusalt totakas näoilme, kuid ärge laske sellest ennast petta. Selle maski taga on tegelikult varjus vägagi intelligentne ja iseloomuga tegelane. Tean, mida räägin, sest iga kord, kui koju jõuan, vaatavad need kaks mõnusalt totakat nägu mulle lootusrikkalt otsa. Diego ja Zorro on meie pere täiskohaga liikmed.

Esimese lemmikloomana on merisiga just see kõige õigem. Kui laps saab selle toreda tegelase eest hoolitsemisega hakkama, on tal potentsiaali ka mõne suurema neljakäpalise kasvatamiseks. Merisiga on väga seltsiv. Vastupidiselt hiirtele, hamstritele ja muudele pisinärilistele läheb meriseale vägagi inimene korda. Pealegi elab ta eelmainitutest kordades kauem.

Kui ta on koju toodud ja esimesest uue koha hirmust üle saanud, istub ta rõõmuga süles, siblib toas ringi ja laseb talle omased kilked valla niipea, kui astud tuppa või avad külmkapiukse. Merisiga on vähenõudlik. Teda ei pea käima varahommikul ja hilisõhtul õues pissitamas. Põrandale sattunud nr 1 või nr 2 ei haise. Ta ei aja tervet su elamist karvu täis ega hävita su mööblit. Ta lihtsalt ootab, et oleks kuiva heina, mida nosida, ja läheb hulluks, kui lähened talle kurgitükiga, mille lõhna tunneb ta juba väga kaugelt.

Kuna merisiga on vägagi seltsiv tegelane, oleks mõistlik neid pidada kahekaupa, aga eks esialgu võib katsetada ka ühega. Täiskasvanud merisiga on parajalt suur ja trullakas tegelane, et teda sülle võtta ja nautida tema teraapilist rahu.

Merisiga on just selline optimaalne lemmikloom. Ta ei nõua sult palju, kuid pakub täpselt parasjagu seda tunnet, et mul on üks tore põrsast lemmikloom, kelle eest vähese raha ja energiakuluga hoolt kanda. Selline ideaalne esimene lemmikloom.

spot_img

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised