7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSDigikonna lairibaühenduse sooviavalduste esitamise tähtaeg on 31. oktoober

Digikonna lairibaühenduse sooviavalduste esitamise tähtaeg on 31. oktoober

Olav Harjo

Kõik, kes tahavad kasutada soodsat võimalust saada majja valguskaabliga internetiühendus, peavad nüüd kiirustama – sooviavaldusi saab esitada veel loetud päevad! Järvamaa, Läänemaa ja Raplamaa omavalitsuste algatatud Digikond alustab lähiajal juba lairibavõrkude planeerimisega ning selleks tuleb välja selgitada kõik ühenduse soovijad.
Digikonna võrkude planee­rimise tulemusena saadakse teada, kui palju tuleb valguskaablivõrku ehitada ja kui palju see orienteeruvalt maksma läheb. Võrkude planee­ring on aluseks riigilt toetuse saamiseks Vabariigi Valitsuse poolt lairibavõrgu väljaehitamiseks riigieelarvesse planeeritud rahast.
Valguskaabliühendust ei planeerita kõikidesse majadesse, vaid ainult sinna, kust on laekunud Digikonnale sooviavaldus. Sellepärast on oluline, et kõik esitaksid oma sooviavalduse tähtaegselt.
Digikonna valguskaabli­võrk hakkab kuuluma omavalitsuste poolt loodavale neutraalsele võrguettevõttele. Tänu sellele saab iga inimene valida endale ise teenusepakkuja ning teenused, mida soovib kasutada. Digikonna valguskaablivõrk on prakti­liselt piiramatu läbilaskevõimega ja garanteerib parima andmeside kvaliteedi. See võimaldab kasutada kõige kiiremaid internetiühendusi ja kõige mahukamaid televisiooniteenuseid ning palju lisateenuseid. Lisaks on valguskaablivõrk tulevikukindel ning kestab aastakümneid.
Kõik Digikonna ühenduse soovijad peavad saatma oma sooviavalduse hiljemalt 31. oktoobriks. Sooviavaldust saab esitada nii arvuti kui ka nutitelefoni kaudu aadressil www.digikond.ee
Tegutse kohe, muidu jääd ilma!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare