27.7 C
Rapla
Pühapäev, 26 juuni 2022
spot_img

„Kaadri“ viimased kaadrid

Stina Andok / foto: Siim  Solman.

Rapla Vesiroosi gümnaasiumi filmifestivali korraldamise traditsioon sai eelmisel laupäeval, 21. oktoobril väärika lõpu ning kuigi osalejate hulgas oli ka veterane, võitis nii žüriiliikmete kui ka publiku südame põhi-koolinoorte loodud sügava sõnumiga film.

Järjekorras kaheteistkümnendal „Kaadril“ osales kokku kaheksateist meeskonda, kelle hulgas oli nii 12-13-aastaseid põhikoolinoori, gümnasiste kui ka festivaliveterane. Nii näiteks osalesid tänavusel üritusel RVG põlised filmifestivali osalised, vilistlased Jürgen Volmer ja Hannes Saard. Samuti ammused „Kaadril“ osalejad ja praegused kooli vilistlased Sander Saard ja Ergo Pajuväli täitsid tänavu õhtujuhi rolli.
Enne kaamerate kättevõtmist oli igal noorel võimalus osaleda koolitusel, kus selgitati stsenaariumi koostamise ja filmi kokkupanemise põhitõdesid. Seejärel oli igal meeskonnal aega üks ööpäev, et luua oma ainulaadne teos. Kui filmid esitatud, vaatas žürii need läbi ning valis nende hulgast kuldse tosina, mida näidati ka laiemale publikule. Sel korral moodustasid žürii Valter Uusberg ja RVG vilistlased Liisi Mölder, Madis Reimund, Piia Kuusmann ja Jaak Vaabel.
Osalistele ajalisi ja temaatilisi piiranguid ei seatud, kuid RVG õpilasesinduse presidendi Carol Liaksi sõnul kujunes filmide läbivaks teemaks see, kuidas jõuda viimasele „Kaadrile“ või muul moel hüvastijätt festivaliga. Liaksi üllatas, et kui eelnevatel aastatel on publiku lemmikuks valitud reeglina n-ö professionaalide ehk veteranvõistlejate loodud filmid, siis sel aastal tulid võitjaks põhikoolinoored. Nende loodud filmi sügavmõtteline ja tõsine teema, et noored ei räägi oma probleemidest, oli see, mis võitis kõigi südamed.
Laupäeval, kui oli võimalus noorte loodud filmidega tutvust teha, näidati ka õhtujuhtide filmitud kaadritaguseid stseene filmide loomise protsessist ning intervjueeriti filmide autoreid.
Autasustamine oli korraldatud sel aastal pisut teisiti. Moodustati kolm alagruppi: põhikool, gümnaasium ja vilistlased.
Lisaks jagati auhindu publiku lemmikule, parimatele mees- ja naisosatäitjatele jne. Õpilasesinduse korraldatud üritus kulges sel aastal Liaksi sõnul väga sujuvalt ja ilma tehniliste viperusteta. „Võiks öelda, et oli ideaalne,“ ütleb ta.

“Kaader 2017” tulemused:

Grand Prix vilistlased – „Raha eest vikerkaart ei osta“ (Gerth-Genneth Habo, Martin Lapin, Geir Stint, Hans-Martty Gold, Merit Sillaots, Kenn Rull)

Grand Prix gümnaasium – „Elu keerdkäigud 2“ (Maris Adoma, Helena Jaaksoo, Diana Jääger, Kristin Kilter)

Grand Prix põhikool – „Teip“ (Joosep Ringmäe, Tuudur Tilk, Martin Tilk, Kevin Kaarel Prazeres Rita, Taniel Alumets)

Parim naisnäitleja – peategelane filmis „Sorry“

Parim meesnäitleja – saatejuht filmis „Läänerindel muutusega“

Parim idee – „S.Õ.L.T.L.A.S.E.D“

Publiku lemmik – „Teip“

 

 

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised