9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSSiret Luik asub juhtima olümpia hokiturniiri pressiala

Siret Luik asub juhtima olümpia hokiturniiri pressiala

Siim Jõgis

Järvakandi Ilvese vibuklubi endine laskur Siret Luik (31) saab peagi täita oma unistuse, et kaasa teha olümpiamängudel. Seda küll mitte sportlase, vaid pressitöö koordinaatorina jäähokiareenil.

Olümpialinna Pyeongchangi jõuab Siret täna, 31. jaanuaril. Pyeongchangi taliolümpia korralduskomitee juures asub ta ametlikult tööle alates 1. veebruarist.
Lõuna-Korea ei ole Siret Luigele kaugeltki võõras keskkond. 2016. aasta sügisel jätkas ta oma haridusteed Busanis, mis on Lõuna-Korea suuruselt teine linn. Eestlaste jaoks eksootilise paiga valis ta toona välja, et osaleda ühe õppeaasta pikkusel intensiivkursusel spordijuhtimise valdkonnas, mis oli spetsiaalselt mõeldud tippsportlastele. Sealt said alguse tema tihedamad sidemed Lõuna-Koreaga, mis on nüüd jõudnud sinnamaale, et ta saab anda oma panuse olümpiamängude edukaks kulgemiseks.
Juba intensiivkursuse käigus nägi ta ära kõik olümpiabaasid ja tegutses olümpia testvõistlustel. Tema töö Kwandongi jäähallis kestab terve veebruari. Luige ülesannete hulka kuulub pressiala reguleerimine, kus tehakse sportlastega intervjuusid. Samuti vastutab ta suure hulga Korea vabatahtlike eest. Kõige suuremaks väljakutseks peab ta keelebarjääri. Enamasti tuleb suhelda muidugi inglise keeles, mida ta väga hästi valdab, kuid ette võib tulla olukordi, kus sellest ei piisa. Naljaga pooleks ütles Luik, et vajadusel tuleb appi võtta ka kehakeel. Natuke valdab ta ka korea keelt.
Meeste ja naiste jäähokiturniiridel kasutatakse kahte jäähalli – Kwandong ja Gangneung. Luik hakkab tööle Kwandongi hallis, kus enamasti toimuvad naiste turniiri mängud, kuid ka mõned meeste mängud. Olümpia avatseremoonia on reedel, 9. veebruaril ning juba 10. veebruaril läheb naiste hokiturniir lahti. Esimene mäng ning seega ka Siret Luige tuleproov on Jaapani ja Rootsi naiskondade vaheline kohtumine. Naiste hokiturniir on rahvusvahelises spordielus tekitanud elevust juba enne selle algust. Teatavasti otsustasid kaks Koread panna turniirile ühise naiskonna, kus on mängijaid mõlemast riigist. Sealjuures ei kasutata kummagi riigi lippu, vaid mängitakse lipu all, kus on kujutatud tervet Korea poolsaart.
Kuid Kwandongi jäähallis peetakse ka mõned meeste hokiturniiri mängud, millele Siret Luik saab lähedalt kaasa elada. Nende seas ka näiteks Soome – Rootsi mäng ja kaks veerandfinaali. Veel ei osanud ta öelda, kui palju jääb töö kõrvalt aega mängude jälgimiseks.
Vibulaskjana oli Siret Luik lähedal Rio suveolümpiale jõudmisele, kuid jäi koos Eesti koondisega sealt esimesena välja. Viis aastat tegutses ta Eesti vibuliidu peasekretärina.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare