-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
ArtikkelRapla täiskasvanute gümnaasium tähistas 22.sünnipäeva

Rapla täiskasvanute gümnaasium tähistas 22.sünnipäeva

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Eelmisel neljapäeval, 12.aprillil tähistas Rapla täiskasvanute gümnaasium oma 22.sünnipäeva. Päev oli koolipere jaoks oluline mitmel põhjusel.

Neljapäeval pidas kooli 12.klass ka oma lõpukella, millest andis tunnistust maja ette pargitud õhupallidega kaunistatud auto. Meeleolu oli sellest tulenevalt üksjagu lõbus. Õhtuks kogunes sünnipäeva puhul koolimajja saalitäis inimesi, kelle sekka sattus nii mõnigi tänavune koolilõpetaja. Neid tervitas kooli direktor Vello Kübar, kes mainis ka, et Rapla vallavanem Piret Minn ja abivallavanem Margo Hussar saadavad oma tervitused, kuid ei saa tööülesannete tõttu koosviibimisel osaleda.
Kübar rääkis oma kõnes sellest, et viimastel kuudel on kooliga seoses toimunud palju arutelusid. Sünnipäeval ta sellel pikemalt ei peatunud, vaid rääkis hoopis kahest märksõnast, millest kool üle ega ümber ei saa. Need on kvaliteet ja jätkusuutlikkus. Kuigi praeguses koolihoones täitus tänavu 22 aastat, saab öelda, et maakonnas on täiskasvanuharidust pakutud kokku juba 72 aastat. Oma kõne sekka näitas direktor fotosid ja videosid kooli hiljutistest olulistest saavutustest.
Koolist rääkides ei saa mööda ka selle väärtushinnangutest. Kahtlemata on üks olulisemaid iga õpilase individuaalsus. Kübar ütles, et see on vaja igas õpilases üles leida ja aidata tal edasi minna. Kool annab võtme, millega esmalt haridustee lõpuni käia ja edaspidi ka elus hakkama saada. „Meie majas on tähtis iga õpilane,” lisas direktor.
Kübar tõdes, et nii nagu teisteski valdkondades tahetakse ka täiskasvanute hariduses erinevaid katsetusi teha. Selleks, et arutada, kuidas sobivaid lahendusi täiskasvanute õppevormile leida, korraldab kool mai lõpus kohtumise, kuhu oodatakse teiste täiskasvanute koolide juhte ja ministeeriumi esindajaid. Oma kõne lõpetuseks leidis Kübar, et nii kvaliteedi kui ka jätkusuutlikkusega on koolil hetkel kõik hästi.
Oma õnnitlused andis teiste seas üle endine Kaiu vallavanem ja tänane Rapla volikogu liige Ülle Kiviste. Ta tõdes lille üle andes, et ajad on muutunud. „Väikeses vallas ei tulnud kõne allagi, et vallavanemat ei ole asutuse peol. See käis tööülesannete hulka ja oli ka emotsionaalselt vajalik,” tõi Kiviste välja.
Kiviste tunnistas, et ei tunne tegelikult täiskasvanute gümnaasiumi kuigi hästi, kuid oli positiivselt üllatunud sellest, kui palju õpilasi koolis õpib ja kui hea õhkkond seal valitseb. Kiviste ei peljanud sünnipäeval ka kõigi meeltel mõlkunud kooli sulgemise üle käivat arutelu mainida. Ennast konservatiivseks inimeseks pidav Ülle Kiviste leidis ta, et ühest asutusest ei tee asutust mitte neli seina ja nõuetekohane valgustus, vaid inimesed.
Inimesed on olulised, sest nemad kujundavad tuleviku väärtushinnanguid. Kiviste jätkas, öeldes, et olenemata sellest, milliseid otsuseid tulevikus kooli osas langetada tuleb, otsustab tema igatahes kooli senises asukohas ja samal viisil jätkamise poolt.
Tervitusi tõid ka samas majas tegutsevad Rapla keskraamatukogu ja Mortye kohvik. Meeleolu oli positiivne ning üheskoos loodeti ühel heal päeval maja ka remondituna näha.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare