20.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 juuli 2024
RSEne Sepp oli romaanikonkursil edukas

Ene Sepp oli romaanikonkursil edukas

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Raplast pärit kirjanik sai noorteromaanide konkursil teise koha ning astub kuu lõpus üles rahvusvahelisel kirjandusfestivalil.

Tänavu kümnendat korda korraldasid Laste­kirjanduse Keskus ja kirjastus Tänapäev noorteromaani konkursi, mille võitis sel korral Lille Roomets käsikirjaga „Üks väike valge tuvi”. Romaani peategelane on tüdruk, kelle ema on õnnetuses hukkunud. Tüdruku seiklusliku elu kõrval käsitletakse selliseid olulisi teemasid nagu lein ja koolikiusamine. Esikohale lisaks anti välja kaks teist kohta ning kaks tööd märgiti ära.
Teist kohta jäid jagama Liina Vagula ja Ene Sepp. Vagula „Keegi teine” jutustab loo sellest, kuidas 15-aastane tüdruk satub oma 15-aastase ema kehasse ning saab seeläbi võrrelda elu praegu ja 90ndatel. Ene Sepa „Viimane sõit helesinise rongiga” on lugu tüdrukust, kes satub elu ja surma vahelisse raudteejaama ja peab hakkama elus tehtud vigu parandama, et edasi liikuda. Konkursil märgiti veel ära Helen Käiti „Põrgulik suvelaager” ja Mai Raeti „Valu tühi veetlus”.
Ene Sepa sõnul hakkas ta konkursil teise koha saavutanud käsikirja kirjutama juba 2011. aastal, pärast seda, kui oli näinud pilti, millel oli kujutatud pealtvaatajate tribüüne pilvedel. Esialgne pealkiri oligi „Taeva tühjad tribüünid”. Samateemalise käsikirja on Sepp ka varem samale konkursile saatnud, kuid ilma tulemusteta. Sepp otsustas käskirja kohendada ja uuesti konkursile saata. Muudatustega käsikiri osutus sel korral suisa teise koha vääriliseks.
Tänavu esitati konkursile kokku kolmkümmend käsikirja ning neid luges žürii, kuhu kuulusid Lastekirjanduse Keskuse ja kirjastuse Tänapäev toimetajad. Võistluse auhinnafond oli 3200 eurot ja kõik auhinnatud ning äramärgitud käsikirjad avaldatakse aasta jooksul.
Lisaks edukale konkursil osalemisele valiti Ene Sepp esindama Eestit laste- ja noortekirjanduse paneelile rahvusvahelisel kirjandusfestivalil „Hay festival” Suurbritannias. Festival leiab aset tänavu 24. maist kuni 3. juunini ning Sepp astub üles 30. mail. Sepa sõnul on festivali paneelis osalemine tema jaoks­ väga uus kogemus. Talle teadaolevalt istub ta paneelis kõrvuti prantsuse, Suurbritannia ja Zimbabwe kirjanikega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare