spot_img
5.5 C
Rapla
Kolmapäev, 22 märts 2023
ArtikkelXXVI Rapla kirikumuusika festivali kava on avalikustatud ja piletid müügil

XXVI Rapla kirikumuusika festivali kava on avalikustatud ja piletid müügil

26. juulist 5. augustini astuvad üles Raplamaa suuremates ja väiksemates kirikutes väljapaistvad Eesti solistid, koorid ja ansamblid ning väliskülalised. Festivalil kohtuvad erakordne muusika, Eestimaa kaunid kirikud ja sumedad suveõhtud.

Vestlus-kohtumised, avatav näitus ja Eesti heliloojate looming on festivali kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidulikuks tähistamiseks. Festivali korraldaja on Muusikute fond PLMF ja kunstiline juht Pille Lill.
“Muusikute fondil PLMF on suur au olla korraldamas üht Eesti vanimat festivali,” ütles Pille Lill ja lisas, et “oleme tänulikud, et oma õnnistuse festivali patroonina annab EELK peapiiskop Urmas Viilma, kellega vestlus-kohtumine teemal EV100 toimub 5. augustil Rapla kirikuaias”.
Festivali peaesineja on avakontserdil 26. juulil Rapla kirikus Eesti Rahvusmeeskoor Mikk Üleoja juhatamisel, ettekandele tuleb suurteosena Andres Lemba “Missa”, kus koos RAM-iga astuvad üles Rahvusooper Estonia poistekoori lauljad ning organist Ene Salumäe. Lisaks kuuleme soleerimas metsosopran Iiris Oja Vache Sharafjan’i “Stabat materis”. Rapla kiriku ruumides avatakse näitus “Sada aastat Raplamaal”.
Festival rõõmustab publikut vaimuliku rahvamuusika kontserdiga “Johansonid ja Vennad”. Erakordses Hageri Vennastekoguduse palvemajas esinevad 29. juulil Kärt, Ants, Mart, Jaak ning Krista Citra Joonas. Pärast kontserti toimub esinejatega vestlus-kohtumine palvemaja aias teemal EV100.
Lisaks RAM-ile kuuleme koorimuusikat 1. augustil Velise õigeusu kirikus, kus üles astub segakoor Daugava Lätist, dirigendid Jevgenijs Ustinskovs ja Renats Cveckovskis, ning 2. augustil esineb Vahastu kirikus Moraavia õpetajate meeskoor Tšehhist, dirigent Jirí Šimácek.
Esmakordne koostöö rahvusvahelise Alion Baltic muusikafestivaliga toob Raplasse festivali ühe pärlina maailmakuulsa Venemaa viiuldaja ja dirigendi Sergei Stadleri, kes juhatab 3. augustil Rapla kirikus ja 4. augustil Tallinna Filharmoonia Mustpeade Majas IX Rahvusvahelise Rapla Suvekooli Kammerorkestrit.
IX Rapla suvekool keelpillimängijatele toimub 31. juulist 4. augustini, kus juhendajateks kõrvuti Sergei Stadleriga on Leonid Kerbel (viiul, Belgia), Elio Orio (viiul, Itaalia), Stanislav Pronin (viiul, Saksamaa/Kanada), Anastasia de Haan (viiul, Holland), Sumiko Tajihi (viiul, Jaapan/USA), Marco Misciagna (vioola, Itaalia), Chiu-Chen Liu (vioola,Taiwan/USA) ja Levi-Danel Mägila (tšello, Eesti).
IX rahvusvaheline Rapla lauljate suvekool 26.–30. juulil toob õppejõududena Raplasse tippspetsialistid – Samuel Krum (vokaal- ja ooperiala konsultant, Austraalia/UK) ja Gundula Hintz (metsosopran, Saksamaa), kellega koos jagavad oma teadmisi Pille Lill (sopran) ja Oliver Kuusik (tenor).
Lauljate suvekooli lõpetab Rapla kirikus 30. juulil Ooperigala, kus astuvad üles suvekoolis osalejad.
Kammerlikumas meeleolus saab festivali kontsertidel kuulda Eesti väljapaistvaid muusikuid ja tipp-interpreete, kelle seas on laulja Pirjo Levandi ja kitarrist Madis Arvisto (27.07 Järvakandi kirikus), sopran Pille Lill, viiuldaja Kristina Kriit ja organist Tiia Tenno (28.07 Käru kirikus) ning tšellist Andreas Lend ja akordionist Allan Jakobi (31.07 Kehtna kirikus).
Festivali lõppkontserdil 5. augustil Rapla kirikus kuuleme Eesti üht väljapaistvamat organisti Ines Maidret ja Tallinna Huvikeskuse Kullo lastekoori Ellerhein, dirigendid Anneli Mäeots ja Ilona Muhel. Festivali jäävad lõpetama teosed sellistelt Eesti heliloojatelt nagu Sarapik, Vinter, Rannap jt.
Vaata festivali kogu programmi: www.raplafestival.ee
Suvekoolidesse on registreerimine avatud 28. maini, vaata lisa www.plmf.ee
Festivali peasponsorid on Akzo Nobel AS ja Harviker OÜ.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused