11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelUltima Thule pakub läbilõiget oma loomingust

Ultima Thule pakub läbilõiget oma loomingust

Helerin Väronen / foto: et.wikipedia.org.

Kaparocki peaesineja on sel aastal bänd, mis tegutsenud juba 31 aastat ja mida peetakse üheks Eesti mõjukamaks rockibändiks. Ultima Thule sai alguse aastal 1987 ja kogus oma isamaaliste lauludega enim populaarsust laulva revolutsiooni ajal.
Nende jõud ei ole raugenud ja 2. juunil panevad just nemad suve esimesele muusikafestivalile väärika lõpunoodi. Bändi basskitarrist Raul Vaigla rääkis sellest, mida neilt Kaparockil oodata on.

Kas Ultima Thule on varem Kaparockil esinenud?
Statistika küll puudub, kuid ilmselt Kaparocki algusaegadel esinesime. See toimub juba mitmendat korda ju, Elari Lend ilmselt oskaks täpsemalt öelda, millal tema meid sinna kutsus. Ma jään aastaarvu ütlemisega jänni.

Mida publikul teilt oodata on? Kas midagi uut on ka tulemas?
Uut ja erilist meil tulemas pole. Meie kontsert on kokkuvõte 31 aasta tegemistest. Kindlasti tulevad esitamisele uue plaadi lood. Või mis uus ta on, tegelikult juba viis aastat vana. Kõige uuem lugu on eelmisel aastal valminud “Patrioot”. Ei pääse me ka vanade lugude esitamisest, nii et saab öelda, et see on läbilõige meie loomingust.

Mida ootate ise Kaparockilt, kas kuulate ka teisi esinejaid?
Raske lubada, ei jõua tavaliselt teisi vaadata. Oma esinemisjärjekorra ootamine on sageli väsitav, nii et lihtsam on vahetult enne lavale minekut kohale tulla.

Kus teid sel aastal veel esinemas näha saab?
Ikka esineme siin-seal. Näiteks 23. juunil oleme Rocca al Mare Vabaõhumuuseumis Seitsmenda Meelega nostalgiakontserti andmas. Juulis esineme ka, tuleb lihtsalt jälgida reklaami.
Juuni alguses jõuame ka stuudiosse paari laulu lindistama. Mine sa tea, ehk jõuab aasta lõpuks uue plaadi välja anda. Meil on igatahes olemas lugusid, mida hakata lindistama, osa ootab küll teksti. Kaparockiks ei jõua uusi lugusid valmis. Aeg on näidanud, et uue looga kontserdile minnes on lugu endale veel toores ja publik ei mõista. Parem on, kui lugu saab omale näo ja seda on eelnevalt raadiotes natuke kuuldud.

Te olete tegutsenud 31 aastat. Kauaks veel rammu jätkub?
Kui ansambel on laval, ei tundu, et me oleks väsinud. Meil on ka head eeskujud, näiteks Rolling Stones, kes läheb nüüd tuurile. Peab neist eeskuju võtma.

Millised on teie fännid, kas on nooremaid ka peale tulnud?
On tulnud uusi ka. Ja seda on tore vaadata, et on ka nooremaid fänne, mitte ainult vanad mehed. Eks see motiveerib meid ka. Publik pole otsa saanud ja me tahame seetõttu edasi tegutseda.

Miks teie arvates teie laulud nii populaarsed on?
See teksti osakaal on meil väga oluline ja mingil ajajärgul mõjusid need publikule eriti. Eks me alati pöörame tähelepanu tekstile. Hea muusika ja hea tekst teevad kokku hea laulu ja siis on ka kuulajaid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare