6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelAin Mihkelson esitles oma esikteost „Ümberpööratud pahupidi”

Ain Mihkelson esitles oma esikteost „Ümberpööratud pahupidi”

Stina Andok / foto: Stina Andok.

Ettevõtja Ain Mihkelson kirjutas lühikestest jutustustest koosneva muinasjuturaamatu täiskasvanutele. Maikuu viimasel päeval, 31. mail oli Rapla keskraamatukogus teose esitlus.

Umbes kolmekümne sõbra, tuttava ja huvilisega esitlusel rääkis autor, et on raamatutest ja kirjutamisest lugu pidanud juba varasest lapsepõlvest peale ning on enamiku oma elust olnud ka usin lugeja. Kirjutamisest julges ta samuti enda sõnul unistada, kuid pikka aega pigem omaette.
Ühes üpriski ootamatus hetkes tabas ta ära aga selle õige ja pani oma mõtted kirja, esialgu siiski mõttega kirjutada ennekõike iseendale. Võimalik, et just seetõttu ei muretsenud ta ka üleliia sellepärast, mida ja kuidas ta kirjutab, vaid lasi selle, mis tulema pidi, endast lihtsalt välja. Mihkelson mõtestab end kirjanikuna pigem kui informatsiooni vahendaja, mitte algallikas.
Rapla keskraamatukogu teenindusjuht Kaja Tammar tutvustas esitlusel Mihkelsoni esikteost kui pisut kivirähklike motiivide ja huumoriga muinasjutukogu, mille lugemisel tekib tunne, justkui tuleks pusletükkidena lugu kokku panna, otsides juppe erinevatelt raamatulehekülgedelt. Nii Tammar kui ka saalis kuulajana istunud Mihkelsoni ema tõdesid, et teose viimast lehekülge keerates tekib tunne, et tuleb algusest peale uuesti lugeda. Ka Mihkelson meenutab, et olles ühe kirjastusega suhelnud, anti talle tagasisidet, et teos nõuab lugejalt süvenemist.
Andmaks lugejatele pisutki aimu, mida teos endast kujutab, lugesid Kaja Tammar ja Tavo Kikas ette mõned ilmekamad katkendid. Vahepaladena esitas lugudega haakuvaid palasid erinevatel pillidel end saates Mari Tammar. Kõik soovijad said kohapeal endale ka raamatu soetada ning huvi korral võib seda ka raamatupoodidest leida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare