16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
ArtikkelSegakoor August07 andis ühiskontserdi Washingtoni kooriga

Segakoor August07 andis ühiskontserdi Washingtoni kooriga

Maris Adoma foto: Siim Solman.

20. juunil andsid Rapla Maarja-Magdaleena kirikus ühiskontserdi Eastern Washington University Symphonic Choir ehk Washingtoni sümfooniakoor (USA) ja Rapla segakoor August07.

Kiriku esimesed pingiread olid rahvast täis ja inimesi oli ka tagumistes pinkides, seega kontserdil publikust puudu ei jäänud. Enamjaolt kuulus publiku hulka vanem põlvkond, kuid võis silmata ka mõnda nooremat inimest.
Rapla segakoori August07 repertuaari kuulusid klassikaline eesti koorimuusika, kirikumuusika, Veljo Tormise ning Pärt Uusbergi rahvalaulude tõlgendused. Pärt Uusbergi loomingust lauldi tema arranžeeritud rahvalaule nagu “Laula, kuni elad” ja “Veere, päike” ja ka “Mulda pandud seemnetera”, mille muusika autor on Pärt Uusberg ja sõnade autor Ly Ehin. Esitati ka Veljo Tormise laulude tsüklit ning Kadri Hundi loomingust “Mu mano tulge, latse”.
Ameerika Ühendriikide Washingtoni sümfooniakoori esitatud laulud jagunesid nelja kategooriasse: vanem ameerika koorimuusika, ameerika kaasaegne koorimuusika, ameerika spirituaalid ja muusika, mis on inspireeritud teistest žanritest. Oma esitust ei alustatud aga tavapäraselt, seistes kohe publiku ees, vaid kooriliikmed jaotasid end kahele poole pinke, osa liikmeid seisid vasakul pool pinkide kõrval reas ja osa paremal pool ning ühel ajal lauldi ja liiguti publiku ette. Esitati näiteks Thomas Dorsey loomingust “Precious Lord”, Horace Everetti ja Aaron Coplandi “The Promise of Living” ja veel erinevaid Ameerika koorilaule. Kaugelt tulnud külalised esitasid ka ühe eestikeelse koorilaulu.
Segakoor August07, mille dirigent on Urve Uusberg, on asutatud 2007. aasta augustis Raplas. Koori esimene iseseisev kontsert oli aga 2008. aasta suvel. Seega tähistas August07 käesoleva kontserdiga oma 10. tegutsemisaastat. Siiamaani on koor andnud kontserte peamiselt Eestis, kuid nad on käinud esinemas ka Norras, Lätis, Soomes, Hispaanias ja Islandil.
Eastern Washingtoni ülikooli (EWU) koor tuleb Ameerika Ühendriikidest Washingtoni osariigi linnast nimega Spokane ja on osariigi idaosa juhtivaid kontsertkoore. Koori dirigent on Kristina Ploeger, kes on ka EWU kooriosakonna juhataja, kooridirigeerimise õppejõud ja muusikapedagoog.
Oma esimesel ringreisil Eestis külastas EWU koor lisaks Raplale ka Tallinnat, kus anti ühiskontsert segakooriga Noorus, ja Tartut, kus esineti koos Tartu Noortekooriga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare