0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
ArtikkelJärvakandis asub mõnus puhkeala

Järvakandis asub mõnus puhkeala

Maris Adoma / foto: Ulvi Blande.

Sulleri puhkeala Järvakandis. Mina ei olnud sellest paigast kuulnudki ja võib-olla on see tundmatu veel nii mõnegi inimese jaoks.

Rapla inimesena olen käinud puhkamas kuskil kaugemal, kui tahan, et oleks olemas nii ujumiskoht kui ka grillimisala. Aga nüüd pole vaja enam kaugele minna, sest Järvakandis asub täpselt selline puhkeala, kus peale ujumise ja grillimise saab veel muudki teha.
Ala on suur ja tunne on seal mõnusalt suvine. Puhkeala sobib puhkamiseks ka lastega peredele, sest seal on olemas minimänguväljak ronimisvõimaluse, kiige ja liumäega. Tegevust jätkub seal tegelikult kogu perele, mitte ainult lastele. Nagu öeldud, saab seal ujuda, kuigi vesi väga sügav ei ole, vähemalt mina oma 154 cm juures sain poole veekogu peal veel jalad põhjas hoida. Ujudes aga peaks ettevaatlik olema, kuna põhjas leidub kive.
Riiete vahetamise pärast muretsema ei pea, sest puhkealal on olemas kaks riietuskabiini, mille kinkis Järvakandi rahvale 2018. aastal jaanipäevaks Järvakandi valla viimane vallavanem Mart Järvik. Vallavanemana töötas ta üle 15 aasta.
Ideaalis võiks ju puhkealal olla grillimisvõimalus ja sellelegi on Sulleris mõeldud. Olemas on väikene grillimisplats, kuhu minnes ei pea oma grilli kaasa võtma ega isegi mitte puid, sest nii grilli kui ka lõkkematerjali eest on juba hoolitsetud.
Seal on veel kaks liivase pinnasega ala, kus saab mängida võrkpalli ja jalgpalli. Samuti saab mängida korvpalli ning isegi paar discgolfi korvi on seal, seega kettaspordi huvilistest pered leiavad samuti tegevust. Lisaks tavalisele kiigele on seal veel külakiik ja palju pinke, seega sobib see koht ideaalselt ürituste korraldamiseks. Kohtan seal ühte vanaema koos lapsega, kes räägib, et viimasel kahel aastal ongi puhkealal korraldatud jaanipäevi ja rahvast on olnud palju.
Sel aastal näiteks oli puhkealal jaanilaat ja kohal olid erinevad toitlustajad, kauplejad, lasteala, batuudid, näomaalija, hobused, mullipallid, paadisõit, airjump. Toimusid ka erinevad jõukatsumised lastele ja täiskasvanutele.
Aga mitte ainult jaanipäevi ei ole seal peetud. Ka talved on Sulleri puhkealal sisustatud – sel aastal peeti seal talverõõmupäeva, kus sai näiteks uisutada, lumelinna ehitada, mängida pallimänge jne. Eelmisel suvel kogunesid inimesed puhkealale muinastulede ööd tähistama. Tookord sai puhkealal nautida teed ja kohvi ning muusikat tegi Veiko Siniroht.
Et inimestel puhkealal hea olla oleks, tuleb seda aeg-ajalt korrastada. 5. mail toimusid Sulleris Teeme Ära talgutööd, kus saeti võsa ja oksi, korrastati parklat ja teeäärseid, tasandati piknikuplats mullaga ja kohendati palliplatse ja järveäärset liiva.
Et puhkeala veelgi mõnusamaks muuta, on plaanitud sinna teha täiendustöö käigus kõlakojad, mis soovitakse valmis saada järgmise aasta suveks. Kõlakodade ehitust saab ka toetada, annetuskastid asuvad Järvakandis Kandi Konsumi ja Grossi kaupluses. Kui ka kõlakojad valmis saavad, on Sulleri puhkeala üks ütlemata mõnus koht nii puhkamiseks kui ka ürituste korraldamiseks, mitte et see praegu nii ei oleks…
Minge vaadake kõik see ilus puhkepaik Raplamaal üle!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare