3 C
Rapla
Esmaspäev, 20 sept. 2021

Vello Tamm võitis Soome hobukünnimeistrivõistlused

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Möödunud nädalavahetusel toimusid Soomes Eurajoki vallas Vuojoki mõisa juures Soome meistrivõistlused hobukünnis.
Nendest võttis osa ka Vello Tamm koos friisi tõugu 6-aastase hobusega Marleen. Varem on Tamm tulnud Soome meistriks vabaklassis, kuid seekord tuli esikoht nii vabaklassis kui ka absoluut­arvestuses.
Tegemist on väga prestiižse võistlusega, kus olid kohal Soome parimad kündjad. Teisel pool Soome lahte on hobukünnitraditsioon Tamme sõnul tunduvalt rohkem juurdunud kui Eestis. Kohal olid tugevamad ja julgemad, kokku oli tänavu kaheksa osalejat. Sealjuures oli Juuru kandist pärit mees ainuke välismaalane.
Vello Tamm osales Soome hobukünnimeistrivõistlustel kolmandat korda. Esimest korda oli ta koos hobusega Hämarik võistlustules 2016. aastal. Siis sai ta vabaklassis esimese ning absoluutarvestuses kolmanda koha. Eelmisel aastal olid tema tulemused vabaklassi teine ning absoluutarvestuses kolmas koht. Siis võistles ta Rootsi ardenni Sallinaga. Nüüd tabas kõik naelapeapihta ning esikoht tuli mõlemas arvestuses. Kokku kogus Tamm 96,6 punkti. Soomes on hobukünnivõistlused rahvuslik uhkus ning seetõttu on ka hindamine pingsam. “Hinnatakse mitte ainult tulemust, vaid ka seda, kuidas sa koos hobusega tööd teed ning kuidas sa teda juhid,” rääkis Tamm.
Kaua aega puhata ei ole. Juba järgmise nädala lõpus on järgmised võistlused ning siis saab Vello Tamme näha võistlemas kodukamaral. Reedel, 14. septembril ja laupäeval 15. septembril toimuvad Kehtnas Eesti künnimeistrivõistlused ning üks ala on ka hobukünd. Tamm ütles, et ta teebki aastas kaasa kaks võistlust – Soome ja Eesti meistrivõistlused. Praegu tegeleb ta enda sõnul sellega, et Kehtnas oleks tal võimalikult palju vastaseid. Kahjuks Soomest keegi talle konkurentsi pakkuma ei tule. Küll aga loodab Tamm, et Eestis leidub veel keegi, kes tahaks talle Kehtnas konkurentsi pakkuda.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised