19.7 C
Rapla
Pühapäev, 3 juuli 2022
spot_imgspot_img

Jan Uuspõllu stand-up etendus toob lavale tema tuntuimad karakterid

Sisuturundus

Helerin Väronen.

Selleks, et novembrikuu kõledad ja külmad õhtud päris masendust peale ei tooks, on vaja vahepeal korralikult ja südamest naerda. Kes aga ikka eestlase põhiolemust ja naerupunkte paremini tunneks, kui näitleja Jan Uuspõld. Kuid ta ei astu 2. novembril Rapla kultuurikeskuses stand-up etenduses „Oma jope“ lavale üksi. Peale nalja saab kuulda ka muusikat, mida teevad klahvpillidel Rene Puura ja saksofonil Mairo Marjamaa. Ilmselt ei ole liialdus öelda, et see trio toob lavale uutmoodi stand-up show, mis üllatab ja eksperimenteerib. Tegemist on mõttelise jätkuga eelmise aasta stand-up kontserdile „Oma jõul“.

Küsimustele vastas Jan Uuspõld
Mida publik laval nägema hakkab, ehk mis on selle stand-up’i põhisisu?
Eelmisel aastal tegime kolmekesi Rene Puura ja Mairo Marjamaaga esimese stand-up kontserdi, mis sisaldas nii nalja, head muusikat kui ka muusikalist nalja. Alguses oli meil plaan olla laval umbes tund, aga kuna asi läks n-ö töö käigus aina lõbusamaks, olid tuuri lõpus kontserdid juba üle kahe tunni.
Sel aastal tegime uue kava, kus lisaks meie enda kolme lõõpimisele ja naljale viime läbi ka Oma Jope võistluse, kus osalevad minu legendaarsed karakterid läbi aegade.
Lisaks on konkursile kandideerinud ka paar uut üllatajat. See on põhimõtteliselt Eesti esimene telesaade, mis sünnib laval otse ja ilma teleka vahenduseta.

Millised legendaarsed Uuspõllu karakterid mängimisele tulevad?
Kullafondist astuvad ellu taas Jaan Zorro, Rullnokk Pets, hiinlane Mart Tamm ja Sakari Mäkelä.

Kuidas publik oma lemmikkarakterit valida saab?
Kes ei oleks vaadanud saateid “Eesti otsib superstaari” või “Su nägu kõlab tuttavalt” ja mõelnud, et mina annaks need punktid küll teistmoodi kui Mihkel Raud. Me siis annamegi ühele inimesele publiku hulgast kuninga staatuse, kes saab punkte anda meie punktibukletiga. Kommenteerima ei pea, sest see oleks eestlasele liiga palju närvipinget. Igal etendusel saab olema ka meile üllatus, kes võidab.

Kust sai alguse idee tulla sellise stand-up’iga lavale?
Mulle on aastaid ikka räägitud, et tahaks veel Zorrot näha ja Rullnokka. Nüüd on paras aeg vahele jooksnud ja saab endale väljakutse püstitada. Muusikat, kiireid karakterite vahetusi. Ja eks näis, kuidas aeg neile karakteritele mõjunud on.

Kui palju “Oma jope” sisust on varem välja mõeldud, kui palju sünnib kohapeal?
Meil on ikka kaasas olnud abilisi teksti loomel. Kunagised kõvad karakterid ei tohi oma minevikule alla jääda. Improvisatsiooniga on see häda, et mõnikord võib tulla väga hea ja mõnikord väga halb. Me tahame publikule kvaliteeti pakkuda, seega oleme ikka kõvasti ettevalmistunud.

Kuidas on kujunenud koostöö Rene Puura ja Mairo Marjamaaga?
Rene ja Mairoga oleme saanud väga headeks sõpradeks. Nagu praegusel ajal ikka, on kõigil nii palju tööd, et kokku saada sõpradel niisama ei ole aega. Siis tulebki mõelda koos endale tööd välja ja saabki mõnusalt ja pikalt üle kogu Eesti koos aega veeta. Nii et 2. novembril Rapla kultuurikeskuses kohtume!

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised