21.7 C
Rapla
Pühapäev, 3 juuli 2022
spot_imgspot_img

Milliseid finatsilisi eesmärke peaksite endale seadma?

Teil on plaane. Asjad, mida soovite teha, asjad, mida soovite osta, verstapostid, millega loodate kohtuda.

Spektri ühes otsas on kohesed finantskohustused, näiteks toiduainete maksmine ja järgmise kuu üür või kodulaen. Teisel poolel on pensionile jäämine, mis on aastaid või isegi aastakümneid eemal. Vahepeal on soovid ja vajadused nagu kodud, autod, puhkused, sushi, valikulised (või mitte-valikulised) operatsioonid ja hariduskulud.

Kui teil on piiratud summa raha nagu enamikul inimestel,siis oma finantseesmärkide saavutamine nõuab planeerimist.

Kolm peamist eesmärki

Alustame kolmest finantseesmärgist, mis peaks olema igaühe nimekirja peamised prioriteedid.

 

Eesmärk 1. Seadke kõrvale 500 eurot ettearvamatuteks kuludeks

Erakorraliste säästude kullastandard on säästa piisavalt raha, et katta kolm kuni kuus kuud elukulud, nii et koondamine või õnnetus ei paneks teid sügavasse võla aukusse. (Pange tähele, me räägime vajalikest elukuludest nagu toit ja kodu, mitte gurmee koogikesed ja kassi pediküürid.)

Kuid paljudele inimestele on kulude kokkuhoidmin mitme kuu jaoks liiga suur eesmärk algatuseks. Seepärast looge praegu välja väiksem eesmärk ja alustage 500 euroga, mis peaks vähemalt aitama ootamatute auto remondi- või loomaarstide kuludega.

Eesmärk 2. Vältige suuri mittevajalikke oste

See on üsna enesestmõistetav, kuid paljudele inimestele on endiselt suur probleem. Kui saate palka 1200 eurot kuus pärast makse, ei saa te endale lubada uut kallist autot, hoolimata sellest, kui väga te sooviksite seda uut Audit või BMW-d.

Kui iga kuu möödub ning tänu laenudele tekib aina võlgnevusi juurde, jõuab kätte ajahetk, kus võib-olla peate nõustuma sellega, et äsja uus iPhone, mida soovite nii väga, peab ootama veidi natuke kauem … ja et 7 Plus on sul ikkagi hästi toimiv.

Määratlege, mis sulle tähtis on, ja lõigake ülejäänu välja. Kas teil on vaja seda uut ATV-d, mida nägite ajakirjas? Kas vajate seda uut käekotti, mida nägite müügil soodushinnaga? Või lihtsalt tahate neid? Kui peate millegist loobuma, midagi mida te väga tahate, võib see raske olla, kuid täpselt see sama käitumine aitab teil parandada oma finantsilist olukorda.

Eesmärk 3. Tasuge tagasi kõrge intressimääraga laen

Kui teie krediitkaardil on võlg ja maksate intressimäära kõrgete numbritega, säästate rohkem, kui maksate selle välja, sest, et sellised intressid võivad teha väga palju kulutusid mida tegelikult pole vaja. Samuti kui on võimalusi võiks mõelda laenude nagu autolaen ning väikelaen tagasimaksmisele, kuna ka nendel laenudel kipuvad olema kõrgemad intressid, mis teevad pikas perspektiivis suure kulutuse.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised