2.2 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
ArtikkelSaumikser vali järgmiste näitajate alusel

Saumikser vali järgmiste näitajate alusel

SISUTURUNDUS

Kas soovid valmistada tõeliselt maitsvaid ja tervislikke püreesuppe? Selleks vajad usaldusväärset saumikserit.

Kerged ja kompaktsed saumikserid on mitmel põhjusel hea alternatiiv suurematele blenderitele. Neid on lihtne kasutada ning kuna neil on vähem osi, siis neid on ka lihtsam puhastada. Rääkimata sellest, et need ei võta köögis nii palju ruumi, kui olemuselt suurem ja kehakam blender.

Enamus neist pisikestest tööriistadest saavad edukalt hakkama nii tükeldamise, püreestamise kui ka segamisega. Kuna aga ka saumikser võib olla päris mitmekülgne köögiabiline, siis vaatame üle mõned nüansid, millele mõeldes saumiksrit valida. Nii leiad kindlasti endale sobiva köögiabilise, mis teenib sind kaua. Soodsate hindadega Kaup24 e-poe saumikserite valikuga tutvu sellel lingil.

 

Kui võimas on saumikseri mootor?

Mikseri mootori võimsus on kõige olulisem näitaja. Lahja aparaadiga võib olla keeruline suuremas anumas head püreed teha, rääkimata tugevamate toiduainete purustamisest. Asjalikud saumikserid algavad võimsusest alates 300W, alla selle võimsusega miksreid ei saa soovitada.

Kasutad mikserit tihti ja erinevate toitude hakkimiseks-püreestamiseks-purustamiseks? Siis on hea 500W või rohkemgi võimsust. 700W võimsusega seadmega võib vabalt juba jääd purustada.

 

Kas mikseril on olemas mitu kiirust?

Kuigi paljud tänapäevased mudelid on juba kuni kuue erineva kiirusega, pole nii suure valikuga suurt midagi peale hakata. Tõele au andes pole tavakasutajal vajagi rohkem, kui kahte erinevat kiirust – aeglasema kiirusega on mugav toidu segamist alustada. Lihtsamatel mudelitel on ainult üks kiirus, mis võib hakata kokka piirama.

Millised lisad on saumikseril?

Lihtsamat sorti masinad piirduvad ainult aparaadi enda ja ehk lisavispliga. Veidi kallimad mudelid hiilgavad aga päris pika lisade loeteluga. Valikus võivad olla erinevad segamisanumad, erinevate tööde jaoks mõeldud terad ning visplid. Otsustama peab just selle järgi, milliseid töid sa tahad saumikseriga lihtsustada. Kui kaasas on palju lisasid ent sulle on olulisem hind, osta pigem kõrgema võimsusega saumikser, mis teeb ühte asja väga hästi, kümne eri asja asemel keskpäraselt.

Ostusoovitus – 700W 2 otsikuga saumikser Electrolux ESTM6000.

Metallist või plastmassist?

Toekama mulje jätab metallist saumikser. Kuna mikser võib potis oluliselt vibreerida, on raskemat ja toekamat miksrit lihtsam paigal hoida.

Suurema osa mikseri kerest võib küll moodustada plastmass, kuid kõik veidigi rohkem koormust saavad osad peaksid olema roostevabast terasest. Siia hulka võiks kuuluda nii tera, kui kõik osad terast mootorini. Pluss mikseri kael ning terakaitse. Mõnedel odavamatel masinatel on kõik kereosad, peale tera, plastmassist. Ning see garanteerib lühema kasutusea. Kui sul on tarvis mikserit vaid kord-kaks aastas, siis võib plastikust mikser olla sobiv ost. Veidigi tihedama kasutuse korral tasub eelistada metalsematest osadest mikserit ja vältida plastikut.

 

Juhtmega või ilma?

Kindlasti on palju mugavam, kui töö tegemisel võimalikult vähe juhtmeid ette jääb. Juhtmeta saumikserid on üsna kallid, ent see võib just kauaotsitud köögimasin, mida oled lootnud leida. Juhtmeta seadme peamiseks kasuks on kasutusmugavus. Juhtmega saumikser pakub rohkem võimsust vähema raha eest ning tihkema konsistensiga toitude valmistamisel on võimsamast mikserist tõenäoliselt rohkem abi.

Et köögis end mugavalt tunda ning roogade valmistamine oleks pigem lust kui kohustus, on välja mõeldud mitmeid erinevaid köögimasinaid. Väike aga võimas saumikser on neist üks tõhusamaid abilisi.

Vaata ka retseptiideid – Brokoliga püreesupi valmistamisest sobranna.postimees.ee veebis ja ilusa oranži lillkapsa-porgandi püreesupi valmistamisest nami-nami.ee veebis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare