9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelÕnnelik on see, kes oskab nautida protsessi

Õnnelik on see, kes oskab nautida protsessi

Raplamaa kooliteatrite teatripäevad 2019

Krista Olesk

Poolteistsada noort inimest kõigist kooli vanuseastmetest kogunes reedel Rapla Vesiroosi koolis peetud teatripäevadele. Just nii palju oli sellel aastal näitlemishuvilisi noori meie maakonnast.

2003. aastal Kehtnast alguse saanud festivalitraditsioon on olnud hoitud tänaseni. Seekordsetel teatripäevadel osalesid Juuru Eduard Vilde kooli trupid, Kehtna teatristuudio trupid, Järvakandi Teatrijussid, Loomeruumi draamaring Teatriruut, Kivi-Vigala Näitlejahakatised ja Lavarebased, Eidapere kooli näitering, Rapla Vesiroosi kooli teatristuudio Ega Vist mitu truppi, Rapla gümnaasiumi teatristuudio Ega Vist ja Rapla Riinimanda teater.
Kahe päeva jooksul viidi läbi õpitubasid ning silmarõõmu ja energiat ammutasime 14 etendusest, lisaks korraldajate noorte südamlikud vaheklipid. Ja hilisõhtu sisustasid hoopis teaduskatsed.
Kogemusi jagas sõbralik Innustav Kogu, kuhu kuulusid Tarvo Krall, Eli Sukles ja Ragne Veensalu. Õpitubades lisandusid Maili Metssalu ja Ragnar Toompuu. Mitmed kavalad noored kasutasid ära võimalust ja noppisid meeneks allkirju.
Noored korraldajad küsisid nii osalejatelt kui ka vaatajatelt nende seisukohti ja muljeid. Mõned näited: ,,Mulle meeldis gümnanoorte Vanapagana-etendus, aga meie oma oli kõige parem,” ütles 14-aastane Kaile Toome. Kehtna trupp arvas samuti, valides lemmikuks just Riinimanda teatri. Sarnaselt leidsid ka paljud teised – gümnaasiumi näitlejad on oma kunstis vilunumad, oskavad hoida tähelepanu ja pakuvad noorematele head eeskuju. Siiski oli peaaegu kõikide arvamus, et just nende oma etendus on kõige põnevam. Tegelikult näitabki see ju seda, et meie lapsed ja noored tahavad ning saavad teha just seda, mis neid enim köidab ja kõnetab.
Festivaliöö Vesiroosi koolis kujunes loomulikult põnevaks seikluseks nii mõnelegi. Mõned vaesed hinged jagasid laupäeva hommikul unetuse murepilve ja samuti oli kuulda nurinat puhveti suletuks jäämise tõttu laupäeval. Eks siinkohal korraldajatele edaspidiseks vihje. Siiski, osalejad jäid sündmusega rahule ja ka mina korraldajana saan nüüd südamerahuga nautida väikest puhkust.
Innustav Kogu leidis üles iga trupi ja etenduse tugevamad ja kiitmist väärivad eripärad, jagades eripreemiaid kõigile truppidele. Välja anti kaks rollipreemiat teistest rohkem silma paistnud näitlejatele – need läksid Juuru tüdrukule Liisi Karenile ja Kivi-Vigala tüdrukule Rebecca Laidnale.
Sügav kummardus juhendajatele, kes laste ja noortega tegelevad: Krista Mustonen, Rea Uueni, Ragne Veensalu, Eve Kärsna, Kalle Kõiv, Valter Uusberg. Kummardun ka enda ees sügavale-sügavale südame salasoppideni välja, kus peitub minu suurim tänu meeskonnale: 8.–9. klassi noored ega-vistlased, kes vedasid üritust algusest lõpuni, ja kallid abilised Eva Hindremäe, Helle Kruus, Ingrid Lenk, Krete Tarkmees, Ly Torn, Lii Suiste, Maili Metssalu, Edo Lubi, Ragnar Toompuu.
Kooliteatrite riigifestivalidele lähevad meie maakonda esindama Rapla Vesiroosi kooli teatristuudio Ega Vist 4. klassi trupp omaloomingulise etendusega „Kõik on võimalik”, juhendaja Krista Olesk, Juuru Eduard Vilde kooli trupp etendusega „Peatus”, juhendaja Kalle Kõiv, ja Rapla Riinimanda teater etendusega „Kadunud poeg”, juhendaja Valter Uusberg.
Edu meile kõigile, tulgu meie parim esitus!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare