13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelTore näitus Raikküla vabaajakeskuses Lipal

Tore näitus Raikküla vabaajakeskuses Lipal

Tiina Viin

5. mail avati Lipa koolimaja ruumides tegutsevas Raikküla vabaajakeskuses huvitav näitus. Egiptuse püramiidid ja jumalad, suured kaslased, Sixtuse madonna, Norra trollid, lisaks Taj Mahal ja mitmed teised kuulsad rajatised kogu maailmast – tegemist ei ole siiski fotode ega tavapäraste maalidega, vaid ristpistes tikitud maalidega.

Lipametsa külas elav August Aarma jutustas oma näituse „Sinasõprus nõelaga” avamisel veidi oma eluteest ja töistest tegemistest, mille kõrval on tema hobideks olnud meeskooris laulmine, numismaatika ja tikkimine. Tikitud töid on Augustil valminud üle 140, osa neist on kingitud sõpradele nii Eestis kui ka välismaal. Tikandmaalide autor ütles, et kõik pildid on talle armsad, kuid terve kollektsioon näitusele ei mahtunud, seega tuli koos vabaajakeskuse juhi Anne Kalfiga teha valik.
Tikkimine on maalide autori sõnul aeganõudev, aga rahustav tegevus. Samas arvasid külastajad, et sellise haruldase käsitööliigiga tegelemiseks peab olema palju kannatust. Maalid on tikitud tillukeste pistetega, töö teostamiseks on vajalikud osavus ja teravad silmad. August kõneles sellest, kust on võimalik hankida mustreid ja materjale ning millised on tema plaanid oma kogu täiendamiseks.
Näitus jääb vabaajakeskuses avatuks jaanipäevani.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare