7.2 C
Rapla
Laupäev, 24 sept. 2022
spot_imgspot_img

Saksa kevade teatraalne lõpp

Grete Elbrecht

Kultuurifestival “Saksa kevad” pakkus mitme nädala jooksul kõigile saksa keele ja kultuuriruumi austajatele ja huvilistele erinevaid kultuurisündmusi kogu Eestimaal. Ja kuigi astronoomiline kevad kestab veel, on Saksa kevade programm selleks aastaks lõppenud.

Viimane üritus siin Raplamaal oli 6. mai keskpäeval Rapla kultuurikeskuses, mil tulid kokku saksa keele õppijatest koolinoored nii Raplast, Kohilast kui ka Märjamaalt, aga ka Tallinna südalinnast, et nautida teatrietendust „druck“/ “surve”.
Sonni Maieri teatritrupp Saksamaalt, Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuvast Witteni linnast andis oma Euroopa turneel kaks etendust ka Eestis – esimese neist Jüri gümnaasiumis ja teise Raplas.
Tegemist on väikese teatriga, kelle etendused on pedagoogilise sisuga ning fookuses olevad teemad ühiskonna murepunktideks. Nii ka antud etendus, mis näitas, kuidas digitaalses ühiskonnas iseendaks jääda. Alates nutitelefonidest ja veebisõltuvusest, BigData’st, parimate tulemuste survest kuni imagokujundamiseni sotsiaalmeedias – ja kuidas selle kõigega mõistlikult ümber käia.
Etendus oli haarav, pöördeline ja ulmeline. Samas äärmiselt eluline, jäädes isiklikuks ja kohati liigutavaks. Põnevikus, mis ärgitas kaasa ja järele mõtlema, kuidas käitume me ise oma nutitelefonidega ja milline jälg jääb meist sotsiaalmeediasse, oli samaväärselt välja toodud sõpruse, armastuse ja peresuhete osakaal kõige selle valguses. Näidates, et elu võib ka oma ebatäiuses võrratu olla.
Etenduse järel oli arutelu näitlejate ja publiku vahel. Kõigil soovijatel oli võimalik näitlejatega kajastatud teemade üle mõtiskleda ja mõtteid vahetada. Ning neile küsimusi esitada nii nähtud etenduse kui ka nende teatritee kohta. Sonni Maier, kes on selle teatri hing, oli ka etenduse autor ja ühe peaosalisena ise laval.
Teatritrupp oli Eestis esmakordselt. Kuid juba nende paari päeva järel, mis nad siin Raplas veetsid, avaldasid nad lootust tulla siia tagasi. Siis juba teiste juttude ja teemadega.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised