16.1 C
Rapla
Reede, 9 juuni 2023
ArtikkelKapa Festival toob koju kätte Eesti parimad muusikud ja võrratu õhkkonna

Kapa Festival toob koju kätte Eesti parimad muusikud ja võrratu õhkkonna

Sisuturundus

31. maist 1. juunini toimub Kohilas Tohisoo mõisaõuel juba üheksateistkümnes Kapa Festival (varasema nimega Kaparock). Festivali esimene päev on seekord akustilise muusika ja romantilise atmosfääri päralt, teine päev läheb aga rokiks nii nagu alati.

Festival reklaamib end kui hea eesti muusika festivali, siiski on lavale astumas ka kauge külaline USA-st – folklaulja Austin Miller.

Eesootavast festivalist rääkis üks peakorraldajaist Martin-Erich Torjus.

Mille poolest selleaastane Kapa Festival erineb varasematest?
Üle aastate toimub festival taas kahel päeval. 1. juuni on külastajate jaoks tuttav täispikk festivalipäev koos tuntud Eesti bändidega, aga 31. mail ootab muusikasõpru akustiline kontsertõhtu. See toimub mõisapargi sellisel alal, mida varem pole festivalil kontserdiks kasutatud. Lisaks loome mõnusa õhkkonna jaoks sobiva valguslahenduse.
Millest lähtuvalt olete kava kokku pannud?
Kava on kokku pandud vastavalt õhkkonnale, mida soovime festivalil tekitada. Kuivõrd 31. mai kontsertõhtu puhul on eesmärk luua rahulik ja õdus õhkkond, siis leidsime, et legendaarne Tõnis Mägi ja Kohilast pärit Birgit sobivad seda suurepäraselt looma. Neid täiendavad akustilise kavaga duo Liis Mäesalu & Tarvo Valm ning mitmed kohalikud artistid.
Festivali teine päev saab olema energilisem ja selline, nagu Kapa Festival harjumuspäraselt on olnud. Väravad avatakse juba kl 15, mil alustavad päeva mitmed nooremad kohalikud kollektiivid. Neile järgnevad ansamblid Iseloomad, Bourbon Sugar ning Kohilast pärit kollektiiv nimega Merwis. Väliskülalisena tervitab Eesti muusikasõpru USA-st pärit muusik Austin Miller. Õhtu lõpetavad aga juba tuntud kodumaised tegijad – 5miinust, Karl-Erik Taukar Band ja ansambel Terminaator.
Oleme sel korral mõelnud ka spordisõpradele. Nimelt on festivali teisel päeval avatud TVPlay Sports telk, kus näeb erinevaid spordiülekandeid, mh UEFA Meistrite liiga finaali otseülekannet.
Neile, kes tunnevad, et peotuju on pärast festivali veel sees, toimub Kohila südames asuvas Club Caffe Celine’is mõlema päeva õhtul ka festivali järelpidu. Kõige kohta leiab rohkem infot www.kapafestival.ee

Mis on festivali tõeline rosin?
Rosinaid on mitmeid. Kindlasti soovitan kuulata USA-st Euroopasse tuurile saabunud Florida folklauljat Austin Millerit, kes esitleb Eestis oma viimast heliplaati. Austin astub Kapa Festivali lavale 1. juunil kell 18.
Rock-muusika sõpradele võib pakkuda huvi ansambel Bourbon Sugar, kes kirjeldab enda muusikastiili kui psühhedeelsete mõjutustega rock’n’rolli.
Mõistagi leian, et kogu kava on tervikuna väga kvaliteetne, seega kutsun kõiki külalisi festivalile juba esimesest tunnist alates. Muuhulgas – festivali teist päeva juhib humoorikas näitleja Kait Kall, kelle esinemine on kahtlemata juba eraldi kohaletulemist väärt.

Mis teid seda festivali tegema motiveerib?
Olen ise Kohilast pärit, siin üles kasvanud ja ka Tohisool muusikakooli lõpetanud. Seega on selle festivali siin Kohilas, Tohisoo mõisapargis korraldamine minu jaoks väga tähendusrikas.
Motiveerib kindlasti ka areng – soovime igal aastal midagi teisiti teha ja uusi asju katsetada.
Ja kolmandaks, Kohila on ju tuntud muusikute kants, mis justkui eeldab, et siin sellisel tasemel muusikafestival toimub. See on väga oluline ka kohalikele noortele bändidele, kes just siin oma esimese “suure lava kogemuse” saavad.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused