7.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
ArtikkelKirikumuusika festival algab juba paari nädala pärast

Kirikumuusika festival algab juba paari nädala pärast

Sisuturundus

Pille Lill

Kirikumuusika festival algab juba paari nädala pärast ning loob Raplamaal elevust väljapaistvate kollektiivide ja solistidega.

Avakontserdil 27. juunil Rapla kirikus avaneb võimalus saada osa Tõnu Kõrvitsa uudisteosest „Sina oled valgus ja hommik“, mille maailma esiettekanne toimub vaid nädalapäevad varem Tallinnas. Helilooja avab oma mõtteid loomingulisest tegevusest enne kontserti kirikuaias vestlus-kohtumisel. Tema teose esitavad Eesti tippkollektiivid – Tallinna Kammerorkester ja Filharmoonia Kammerkoor. Dirigendipuldis on Rahvusringhäälingu poolt aasta muusikuks 2018 valitud Risto Joost.
Kehtna kirikus 28. juunil astub üles trompetikvartett, mille liikmed on kõik tänase Eesti trompetikoolkonna eestvedaja Aavo Otsa õpilased.
Oliver Kuusik, kes on tuntud tenor nii meil kui ka mujal, laulab Käru kirikus 30. juunil. Samal kontserdil kõlab Galina Grigorjeva imeilus „Palve“ saksofonist Virgo Veldi ja Tiia Tenno esituses.
Esmakordselt kuuleme festivalil luuletekste, mida näitleja Margus Prangel põimib 2. juulil Järvakandi kirikus hingepaitavate Ave-Mariade vahele Kristina Vähi esituses.
Rapla kirikus kohtume taas 3. juulil, kui musitseerivad noored muusikud Ott Indermitte, Liis-Helena Väljamäe ja Hille Poroson. Kontserdi algusaeg on erandkorras kell 20 ja on publikule kingitusena vaba sissepääsuga.
Argentiina värve toob festivalile külalisesineja Itaaliast, Massimiliano Viapiano, kes astub üles 9. juulil Vahastu kirikus. Koos kammeransambliga esitatakse kuulsaid Piazzolla tangosid.
Eesti tuntuim viiulivirtuoos Anna-Liisa Bezrodny on taas Raplamaal ja esineb Euroopa Galal 11. juulil Rapla kirikus kammerorkestri ees koos tipp-solistidega Norrast, Saksamaalt ja Inglismaalt.
Klassikalise laulu austajatele kõlavad oratooriumi ja ooperiaariad 13. juulil Vigala kirikus, kus üles astuvad nii noored kui ka juba tuntud ooperilauljad Pille Lill ja Massimiliano Viapiano.
Festivali lõppkontsertidel kuuleme Eesti parimaid ansambleid. Velise kirikus 12. juulil esineb vaimuliku rahvamuusikaga Triskele ja 14. juulil Rapla kirikus Vox Clamantis, kes Eesti esindusansamblina on tuntust kogunud kogu maailmas. Enne lõppkontserti saab publik kirikuaias vestelda festivali patrooni Urmas Viilmaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare