6.1 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
ArtikkelSaksa delegatsiooni külaskäiku jääb meenutama näitus Atla mõisas

Saksa delegatsiooni külaskäiku jääb meenutama näitus Atla mõisas

Siim Jõgis

Esiplaanil on Marianne Seyli maalid ning kaugemal Ehalill Halliste vaip. Kunstnikud on koostööd teinud varemgi
ning seekordne näitus “Passages” on neile kahepeale juba neljas. Üles seati see Atla mõisa kohviku ruumidesse
ning sinna jääb see augusti keskpaigani. Foto: Siim Solman

Kaiserslauternist pärit maalikunstnik Marianne Seyl ja Kohilas tegutsev tekstiilikunstnik Ehalill Halliste on koostööd teinud varemgi. Seekord avati nende ühine näitus “Passages” neljapäeval, 4. juulil Atla mõisa kohviku ruumides.

Näituse avamine kattus Kaiserslauterni maavanema Ralf Leßmeisteri visiidiga Raplamaale ning tema pidas avamisel ka kõne. Näituse nimi “Passages” tähendab eestikeelses tõlkes “Läbikäigud”. See koosneb ligikaudu viieteistkümnest tööst ning võrdse panuse on sinna andnud nii Halliste kui ka Seyl. Eksponeeritud tööde täpset numbrit on keeruline öelda seetõttu, et mõned kompositsioonid koosnevad mitmest väiksemast osast. Uus näitus koosneb Marianne Seyli maalidest ning Ehalill Halliste seinavaipadest. Täpselt saab välja tuua selle, et üles on seatud kuus Halliste vaipa, millest kolm on uued. Eelmisel aastal oli samade kunstnike ühine näitus üleval Kaiserslauternis.
Kahe kunstniku koostöö ulatub tegelikult tagasi juba aastasse 2003. Toona esitles Halliste oma vaipu Saksamaal ning siis tekkis ka idee ühistest näitustest koos Seyliga. Alates sellest ajast on nad kahepeale koostanud ning välja pannud neli näitust. Atla mõisa kohvikuruumides on nende näitus üleval üsna väikesel pinnal, kuid Halliste ütles, et on sellega rahul. “Tegemist on liigendatud ruumiga. Olen väga rahul ja väga õnnelik, et see sinna üles sai,” rääkis ta.
Marianne Seyli maalid on oma loomult abstraktsed ning jätavad hulgaliselt ruumi fantaasiale. Need kannavad ingliskeelseid nimesid nagu “Future is coming” ja “Installation of a landscape”. Eestikeelses tõlkes tähendavad need “Tulevik on tulemas” ja “Maastiku paigaldamine”.
Näituse avamisel oli lisaks kunstnikele ja Kaiserslauterni maavanemale kohal veel kuni paarkümmend inimest. Teiste seas Atla mõisa peremees Raivi Juks, Riigikogu liige Heiki Hepner, Raplamaa Omavalitsuste Liidu büroo töötajad ning kogu Kaiserslauterni delegatsioon, kes eelmisel nädalal Rapla maakonda külastas. Näitus “Passages” jääb Atla mõisa kohviku ruumides avatuks augusti keskpaigani.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare