21.6 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
ArtikkelKunagine Kelba algkool sai tähise

Kunagine Kelba algkool sai tähise

Ivi Vaiknurm

Laupäeva, 13. juuli ilusal südasuvepäeval kogunes Rapla vallas kunagisele Kelba algkoolile paigaldatud mälestuskivi avamisele üle kuuekümne inimese, kes kooli veel mäletavad ja kalliks peavad.

Eeltööd algasid varem, kui aastatel 1912-1964 tegevuses olnud koolimaja asukoht puhastati võsast ja peeti plaani, kuidas kohta nii märgistada, et iga möödamineja teaks, et siin on kunagi asunud Kelba algkool.
Tublid ettevõtjad Ain Kalamäe, Tiit ja Toivo Metsallik ning Margus Ruberg organiseerisid kohale ilusa põllukivi, kuhu kinnitati plaat, millel kiri: “Kelba Ohulepa vahel/ maja kaunis oli seal. / See meie koolimaja/ nooruspõlvemaa.”
Südamliku laulu saatel, mida esitas väike Lenna, eemaldasid katte plaadilt ainus meie seas olev endine Kelba kooli õpetaja Tiina Järve ja kõige vanem õpilane Helmi Roost, kes lõpetas kooli 1931. aastal.
Rõõmuhüüdeid, kallistusi oli palju – kokku said inimesed, kes polnud üksteist aastakümneid näinud. Kõige enam tänati muidugi peaettevõtjaid ja suure töö tegijaid, kes olid Tiit Metsallik, Toivo Metsallik, Ain Kalamäe ja Margus Ruberg. Tähtis roll oli Ella Sillamaal, kes teadis paljusid endisi Kelba kooli õpetajaid ning õpilasi ja teavitas neid eesseisvast kohtumisest. Rõõmu tegi, et Kaido Kaljend oli mälestuskivi avamisele tulles kaasa võtnud kooli kroonikaraamatud ja albumid.
Pärast kivi avamist jätkusid meenutused Kelba jahimajas ühise supisöömisega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare