-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSMärjamaa volikogu tegi vallavanemale ettepaneku direktori vallandamine tühistada ja vabandust paluda

Märjamaa volikogu tegi vallavanemale ettepaneku direktori vallandamine tühistada ja vabandust paluda

Katri Reinsalu

Eile toimunud Märjamaa volikogu istungi suurimat tähelepanu pälvis gümnaasiumi direktori Kalle Uusmaa töölepingu ülesütlemise ümber käinud arutelu. Arutelu kestis ligemale poolteist tundi, mille jooksul said sõna abivallavanem Ott Valdma, haridusnõunik Raivo Heinaru, kooli õppealajuhatajad Lia Puhm ja Marju Retsja. Samuti anti sõna Kalle Uusmaale ja kooli hoolekogu esimehele Teet Tomsonile.
Sõnavõtuks registreeris ennast ka õpetaja Eve Burmeister, kes esines nende õpetajate nimel, kes Uusmaale toetust avaldavad. Märkimisväärselt puudus istungilt vallavanem Merlin Suurna, kes viibib hetkel puhkusel.
Arutelu lõpuosas sai sõna lapsevanem Kristel T. Kaljulaid, kes andis üle Uusmaa ametisse ennistamiseks kogutud allkirjad. Ta oli üks selle aktsiooni algatajatest. Veebikeskkonnas www.petitsioon.ee ja paberkandjal antud allkirju oli ühtekokku 1043. Need andis Kaljulaid volikogu esimehele Urmas Kristalile lootusega, et neid arvestatakse oma otsuste tegemisel.
Viimasena sai sõna volikogu liige Villu Karu, kes edastas volikogule pöördumise, milles öeldakse, et kooli hea toimimise seisukohast on väga oluline otsuste vastuvõtmisel kaasata nii õpetajaid, õpilasi, lapsevanemaid, kooli hoolekogu liikmeid kui ka kogukonda laiemalt.
”Oleme seisukohal, et vallavanem Merlin Suurna on Kalle Uusmaa töölepingut lõpetades kuritarvitanud talle antud volitusi ning otsuse vastuvõtmisel ei ole vallavanem lähtunud kaasava ja avatud juhtimise põhimõtetest,” edastas Karu pöördumise sisu. „Vallavanema selline juhtimisstiil on oluliselt kahjustanud Märjamaa valla ja Märjamaa gümnaasiumi mainet ning seadnud kahtluse alla demokraatia põhimõtete toimimise Märjamaa valla juhtimisorganites,” jätkas Karu.
Avalduses tehakse vallavanemale ettepanek lepingu ülesütlemine tühiseks tunnistada ning seeläbi Uusmaa leping kehtivaks lugeda. Ühtlasi oodatakse vallavanemalt avalikku vabandust Kalle Uusmaa, õpetajate, õpilaste ja lastevanemate ees tekkinud olukorra pärast. Pöördumisele andis allkirja 12 volikogu liiget ehk enamik. Aega ettepanekute elluviimiseks on vallavanemal 30. detsembrini.

4 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare