-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
ArtikkelJõulupidu kõige pisematele

Jõulupidu kõige pisematele

Katri Reinsalu

Nädala alguses korraldas Rapla vald kodustele lastele jõulupeo. Sinna olid oodatud kõik enne tänavust aastat sündinud lapsed, kes ei käi veel lasteaias. Pisikesi pidulisi ja nende vanemaid oli nii palju, et nad täitsid terve Rapla kultuurikeskuse saali.

Kultuurikeskus muutus esmaspäeval tõeliseks jõulumaaks, mille igas nurgas leidus kõikvõimalikke huvitavaid mänguasju pallimerest hüppeloomade ja klotsideni. Mänguasjadega varustas pisikesi pidulisi Piilupardi mängutuba. Uudistamist jagus tõepoolest kõikidele kutsutud külalistele. Kuna suur osa väikestest vallakodanikest veel jõuludest suurt midagi arvata ei osanud, oligi see pigem hea viis natuke tavapärasesse rutiini vaheldust tuua ning uusi olukordi, mänguasju ja inimesi uudistada. Ka lastevanemad said põnnide valvamise kõrvalt omavahel mõnusalt juttu puhuda.
Lisaks mänguasjadele oli saali üles seatud ka koht piparkookide kaunistamiseks ja suu magusaks tegemiseks. Meisterdamisnurgas avanes jällegi võimalus jõuluehteid valmistada.
Nii noortele külalistele kohaselt kulges pidu ise üsna vabas vormis. Laval pakkus julgematele tegevust Mänguakadeemia beebikooli juhendaja Kairi Solovjev. Tegevust alustati hommiku tervitamise lauluga. Seejärel sai lõbusa muusika saatel pisut tantsida ja isegi pilli mängida. Jõulupeole kohaselt toodi lavale muidugi ka lumi. Seda seekord valgete õhupallide kujul.
Milline oleks aga üks õige jõulupidu ilma jõuluvanata. Talle õige suuna kätte andmiseks ja enda kuuldavaks tegemiseks tuli häälepaelad valla lasta. Üheskoos tuli seega esitusele põdramaja laul ja imeväel saabuski jõuluvana lavale. Pärast põgusat tervitust asus ta lastele kingipakke jagama.
Suuremates lastes tekitab jõuluvana nägemine enamasti üsna suurt elevust, aga pisemad kipuvad veidi ettevaatlikumad olema. Nii võiski jõuluvana läheduses peaaegu kõiki võimalikke tundeid näha – rõõmsast elevusest päris suure ahastuseni välja. Pelglikumad kogusid end aga kiiresti ja said veel enne koju minemist saalis ja laval ringi joosta ja mänguasjadega tuju turgutada. Kahtlemata maitses lõunauni pärast sellist pidu eriti magusalt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare