1.6 C
Rapla
Neljapäev, 29 veebr. 2024
ArvamusVox populi...

Vox populi…

Mihkel Nikkel, Rapla valla kodanik

Rapla valla kodanikuna on mul küsimus Rapla vallavalitsusele ja volikogule: aasta lõpp on lähedal ja kas ikka on mõistlik lasta taevasse tuhandeid eurosid, kui maa peal on seda raha väga vaja. Tuletan meelde, et pürotehnika on keskkonna saastaja ja väga lärmakas. Loomad ja linnud elavad seda raskelt üle. Me võiksime endast nõrgematest lugu pidada ja neid stressist säästa. Ja milleks raha taevasse saata, kus teadaolevalt asuvat paradiis koos pudrumägede ja piimajõgedega. Ühesõnaga, kõik on seal suurepärane, aga maapeal, kus me iga päev oleme sunnitud elama, on lauspõrgu ja lisaraha väga vaja.
Pean silmas näiteks valla kruusateid. Kõik instantsid tunnistavad, et ilm on ebatavaline (kuu jooksul kolm soojarekordit) ja selle tõttu pole justkui midagi parata. On küll, kuigi selle tekitaja, looduse äärmuste kohta on täpne nimetus „vääramatu jõud”. Sellisel juhul võib ja tuleb kasutada täiendavaid lisaressursse. Võib-olla kõiki kruusateid ei suudeta tõesti korda teha, aga vähemalt need, kus on regulaarsed bussiliinid ja samuti õpilasliinid, tuleks sõidetavana hoida.
Eriti hull on õpilasliinidel, mis kulgevad kõrvalistel teedel. Sõidugraafikut pole võimalik täita ja ikkagi lammutab selline tee bussi ära. Tekib küsimus, kas on õiguspärane tahta sellist teenust, kus töö(tee)tingimused puuduvad? Selleks, et mitte pankrotti sattuda, tuleb vedajal eriti ekstreemsetel teelõikudel sõit katkestada.
Tulen tagasi loo alguse juurde. Jätaks selle raha taevasse saatmise ära, säästaks keskkonda, loomi ja samuti kahejalgseid. Säästetud rahaga saaks maapeal palju head teha. Heaks eeskujuks on Pärnu linn, Tallinna Lasnamäe linnaosa jne, kes ilutulestikku ei korralda. Tänapäeval on palju paremaid võimalusi teha laser- või LED-valgusinstallatsioone, mis on kordades odavam ja värvikam kui koopaaegne pürotehnika. Just seda teed Pärnus mindigi, mida sai ka telekast näha. Seda värvikust saab nautida nädalaid, pürotehnikat vaid loetud minutid. Plussid on kindlalt olemas.
Kõik ei ela asfaltteede ääres. Hoolime ka nendest, kes elavad ääremaadel, kus sõiduvõimalusel on väga oluline osa. Selliselt käitudes kogute vallavalitsuses plusspunkte.
Siinkohal vallaisadele head vana aasta lõppu, rahva teenimist ja innovaatilist uut aastat!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused