6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelVesiroosivisioon toob noored taas lavale

Vesiroosivisioon toob noored taas lavale

Stina Andok

Aastad mööduvad, kümnendid vahetuvad, ajastud on tulnud ja läinud. Võiks arvata, et noored on samuti läbinisti uued, et neid ei saaks siduda enam midagi kahekümne aasta taguse ajaga. Aga siiski midagi on, mis jääb – muusika.

Juba 1997. aastast korraldatakse Raplas Vesiroosivisiooni. Aastakümnete jooksul on muusikaüritus hoidnud oma algset vormi. Igal aastal astuvad lavale uued tegusad noortebändid, et sõbraliku esinemiskogemuse toel tuult tiibadesse saada. Paljude jaoks on just Vesiroosivisioon esimene suurem ülesastumine avalikkuse ees.
„Vesiroosivisioon on omandanud aastatega mingisuguse võlu, meie osalejad on öelnud, et neil on kuidagi väga soe ja kodune tunne südames, kui nad seal laval seisavad,“ räägib üks ürituse korraldajatest Frances Fuchs. Kuigi võiks arvata, et muusikaürituse elus hoidmine ja jätkamine on puhtalt muusikute rida, kinnitab Fuchs, et nii see siiski ei ole ning traditsioonilise konkursi jätkumisest on huvitatud kõik. „Visioon tähendab tuleviku­unistust ja Vesiroosivisioon on justkui esimene samm lähemale sellele unistusele,“ on ta veendunud.
Ta toob näite ühe korraldaja sõnadest: „Mäletan veel, kuidas mulle lasteaias öeldi, et ma ei oska laulda, ja see võttis aastateks mult huvi igasuguse muusikalise maailma vastu, kuni mul tuli korraldama asuda Vesiroosivisiooni. Ma pole küll Visiooni laval ise osalejana üles astunud, kuid võimalus pakkuda oma hirmudest ülesaamist ja eneseületamist teistele noortele on väga motiveeriv ja ergastav kogemus.“
Uute ägedate osalejate leidmiseks on Vesiroosivisioon teinud end nähtavaks kõigis võimalikes sotsiaalmeediakanalites, levitanud informatsiooni lisaks raadio vahendusel ning loomulikult tänavatel plakatite näol. Samuti on saadetud infokirjad koolidesse ja üks korraldajatest käis noortega Kohila gümnaasiumis ka kohtumas, kuna sealt on Fuchsi sõnul varem palju osalejaid tulnud. Oluliseks ressursiks on aga muidugi koolipere. „Vesiroosivisioon on pugenud paljude Vesiroosi kooli vilistlaste ja õpilaste südametesse ning sealt tuleb ka kõige parem reklaam, mida üks üritus endale soovida saab,“ ütleb Fuchs.
Bändid jagunevad kolme vanusegruppi: 11-aastased, 12-15-aastased ja 16-26-aastased. Konkursil osalemiseks peab bändiliikmete keskmine vanus jääma alla 26 aasta ning muid tingimusi ürituse korraldaja, Rapla Vesiroosi kooli õpilase Frances Fuchsi sõnul ei ole. Osalejaid oodatakse kuni kaksteist, et üritust mitte liiga pikaks venitada. Registreerumine on avatud kuni 1. märtsini.
Selle aasta konkursile registreerimine on hoo kenasti sisse saanud. Kui küsida, mis sel aastal saab olema teisiti kui varem, vastab Fuchs, et näiteks bändide kõrval on üles astumas mitu noort räpparit. Visiooni-laval teeb comeback’i Mick Pedaja, olles sel korral peaesineja, ning kontserdi annab ka SoundCloudi tõusev täht Neo. Ühe auhinnana on välja pandud mentorluskohtumine Visiooni-veterani Vaiko Eplikuga.
„Igal aastal on üks Vesiroosivisiooni parima omaloominguga bänd otse edasi Noortebändi konkursi finaali pääsenud. Kui läheb hästi ja tuleb piisavalt omaloominguga noortebände, saame ka sel aastal selle auhinna välja kuulutada,“ ütleb korraldaja. Vesiroosi lavalaudadelt on sinna otse jõudnud näiteks The Notes, The Boondocks ja Wilhelm. Avatud on ka võimalus, et mõnel bändil on võimalik särada festivalil “Särin”.

Auväärsesse žüriisse on kutsutud Vaiko Eplik, Thea Paluoja, Morten Langi ja salapärane neljas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare