4.9 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
ArtikkelRoadwolf ja Kapi Kass muutsid Naksitrallide lasteaia atraktiivsemaks

Roadwolf ja Kapi Kass muutsid Naksitrallide lasteaia atraktiivsemaks

Maiu Albo, Rapla lasteaia Naksitrallid õppealajuhataja

Lastel on suur liikumisvajadus. Maailma Terviseorganisatsiooni soovitus on, et laps peaks iga päev aktiivselt liikuma vähemalt tund aega. Aktiivne liikumine tähendab, et see peab ajama hingeldama ja higistama, kuid on ka oluline, et laps tunneks oma tegevusest rõõmu ja õpiks midagi uut.

Juba mitu aastat tagasi tekkis Rapla lasteaia Naksitrallid meeskonnal idee rajada lasteaia hoovi liiklusväljak, et pakkuda lastele lisavõimalusi liiklusalaste tegevuste läbiviimiseks. Probleemiks oli majaesine konarlik ja lagunev asfalt. Direktor Marje Kruselli ettepanekul ning koostöös hoolekogu ja Rapla vallaga rajati 2019. aasta suvel lasteaiale parkla koos majaesise asfaldiga, mis tekitas võimaluse liiklusväljaku edasiarendamiseks.
Liiklusväljaku mahamärkimiseks saadi kokkuleppele Roadwolf OÜ-ga. Nüüd on lastel võimalik õppida rattasõitu kitsal ja lookleval teel, slaalomirajal ning harjutada number kaheksa tegemist. Lisaks on rajal kohad, kus lastel on võimalik märgata liiklusohtlikke kohti ja seeläbi saada teadmised ohutust liiklemisest. Samuti joonistati mänguväljakule mõned vahvad keksukastid, hüppamiseks erivärvilised ringid ja rõõmsad lillekesed.
Teine idee oli luua lastele põnevaid liikumisvõimalusi maja läbivas pikas esikus. Tervisenõukogu liikmetega tehti kavandid, kujunduse mõtles välja Kapi Kass OÜ ning töö teostas Candille OÜ. Nii tekkis lastele võimalus kõndida mööda sirgeid või siksakjooni, hüpelda jalajälgedes ning mängida keksu. Kõiki märgistusi on maha pandud kaks, et need ei segaks rühmaga liikumist.
Lisaks liikumisrajale kleebiti mõned märgistused ka treppidele, et mudilastel oleks võimalik möödaminnes korrata nädalapäevi, numbreid, arve, aastaaegu, kuude nimetusi ja kujundeid. Külalisi tervitab aga trepil tekst: „Tere, tere, sind tervitab Naksitralli pere!” Lapsed saavad liikumisrada kasutada lasteaeda tulles ja koju minnes, rühmaga liikudes ning lihtsalt liikumisvajaduse rahuldamiseks.
Edaspidi on plaanis laste mänguväljakule rajada euroalustest väliköök ja tekitada juurde ronimisvõimalusi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare