-3.3 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
ArtikkelPõnnipidu koduuksel

Põnnipidu koduuksel

Kohila vallas on olnud traditsiooniks korraldada emadepäeva paiku põnnide paraad, mil päevakangelasteks on eelmisel aastal sündinud vallakodanikud. Sel aastal võttis koroonakriis võimaluse väikseid põnne sellise ühisüritusega tervitada, kuid vald leidis tervituseks siiski oma viisi.

Eelmisel aastal sündis Kohila vallas 103 last, neist 58 olid poisid ja 45 tüdrukud. Võrdluseks, 2018. aastal sündis Kohila vallas 84 last. Värsketest vallakodanikest 52 last käidi valla poolt vanemate nõusolekul privaatselt tervitamas. Selleks valiti kaks päeva, 9.-10. juuni. Esimesel päeval sõideti läbi külade ja alevike ning külastati 35 last. Sõidukilomeetreid kogunes päevapeale lausa 170! Teisel päeval nii palju sõitmist ei olnud, kuna külastati Kohila alevis elavaid uusi väikseid vallakodanikke. Posti tänaval läks lausa nii hästi, et korraga sai tervitada ja valla poolt kinke jagada lausa viiele põnnile. Kingiks said kõik lapsed pühendusega raamatu „Pisike puu“ ja Ülle Kulli valmistatud klaasist kuju „Kohila põnn“.
Valla nimel tervitasid uusi ilmakodanikke vallavanem Uku Torjus, avalike suhete nõunik Merle Beljäev ja kultuurinõunik Aire Havakats. Et hetk veelgi pidulikum ja meeldejäävam oleks, oli üllatusesinejaks kaasa kutsutud laulja Uudo Sepp.
Havakatsi sõnul võtsid lastevanemad neid igal pool väga hästi vastu. „Hästi õnnelikud oldi ja väga meeldis selline üllatus. Pigem oligi selline suhtumine, et see on palju ägedam, kui koos üritusel olla,“ lisas Havakats. Teada on, et sarnase mõtte peale koduväravas isiklikult väikesi põnne tervitada tuldi ka naabervallas Sauel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare