Abipolitseinik Jaak Kirsipuu. Foto: Lääne prefektuur

Rapla abipolitseinik Jaak takistas last sõidutanud ja liiklusõnnetuse põhjustanud joobes juhi edasisõidu ning hoidis sellega ära võimalikud rasked tagajärjed.

Eelmisel nädalal, kui Rapla abipolitseinik Jaak oli äsja lõpetanud oma vahetuse ja teel koju Märjamaale, märkas ta Hondat, mis oli sõitnud otsa liiklusmärgile. Jaak otsustas sõidukijuhti kontrollima minna, et aru saada, mis on juhtunud. Sõidukijuht aga vältis kontakti ja alustas liikumist. Jaak sõitis talle oma autoga järele, kuni Honda juht teelt välja sõitis ja peatus.

Jõudes sõiduki juurde ja saades aru, et juht on ilmselges alkoholijoobes, võttis Jaak ära Honda süütevõtme ja kutsus kohale patrulli. Hondas olid lisaks purjus roolikeerajale veel naine, kes oli samuti joobes ja naise alaealine laps. Autojuhi joove oli nii suur, et tema suhtes alustati kriminaalmenetlust ja lisaks puudus tal ka juhtimisõigus.

Oma joobe tõttu kujutas see mees kaasliiklejatele suurt ohtu ja on puhas õnn, et ta juba varem raskete tagajärgedega õnnetust ei põhjustanud.

Tänu Jaagu vaprale tegutsemisele on Eesti jälle veelgi turvalisem paik. Aitäh, Jaak!

Allikas: Lääne prefektuur

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare