Siim Jõgis

FIA autoralli maailmameistrivõistluste 2020. aasta neljandale etapile ehk Rally Estoniale registreerus kokku 60 võistluspaari. Teiste seas lähevad rajale ka Kaspar Kasari ja Jaako Viilo (Ford Fiesta R2).


Tegemist on nende jaoks ralli maailmameistrivõistluste debüütvõistlusega. Rally Estonia sõidetakse 4.-6. septembril Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel. Kaspar Kasari rääkis, et ralli MM-etapil osalemine on ühe suure unistuse täitumine, mis ulatub tagasi lapsepõlve. Eriti magusaks teeb selle kogemuse tema sõnul just see, et võistlus toimub kodumaal. “See on meie jaoks maailmameistrivõistluste etapi debüüt. Eriti äge on see, et saame sõita just Eesti teedel,” rääkis Kasari.
Punktide peale nad Junior WRC arvestuses küll ei sõida, aga samas tõstis ta olulisele kohale võrdlusmomendi teiste pilootidega. “Lähme kindlasti endast parimat andma ja saame end võrrelda Junior WRC klassi maailma parimatega,” sõnas ta.
Lõuna-Eesti teed on talle tuttavad, sest Lõuna-Eesti rallidel on Kasari ja Viilo osalenud varemgi. Siiski on sees lõike, mida varem sõidetud ei ole. Tegemist on suure võistlusega ning selleks tehakse ka spetsiaalselt trenni. Üks parimaid võimalusi treenimiseks ja auto seadistamiseks tuleb eesoleval pühapäeval, 23. augustil, kui osaletakse RedGrey Team Lõuna-Eesti rallil. Sealt edasi ongi järgmine start juba Rally Estonia. “Lähme endast kindlasti parimat andma. Eks ralli lõpus ole näha, kuhu välja jõuame,” sõnas Kasari endale seatud eesmärkide kohta.
Kasari ja Viilo esindavad klubi OT Racing. Junior WRC klassis, kus sõidetakse esiveoliste Ford Fiesta R2 autodega, on nimekirjas 12 võistkonda. Eestlastest on seal esindatud värskelt FIA ERC etapil Liepaja rallil klassivõidu saanud ja pärast Junior WRC esimest etappi Rootsis selles klassis kolmandal kohal olevad Ken Torn ja Kauri Pannas. Junior WRC sarja esimest kohta hoiavad rootslased Tom Kristensson ja Joakim Sjoberg, teised on Läti sõitjad Martins Sesks ja Renars Francis. Mõlemad võistkonnad on kirjas ka Rally Estonial.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare