Tänavu veebruaris esilinastus Oskar Lutsu Paunvere lugude põhjal valminud Eesti film “Talve”. Praegu käivad juba järgmise Oskar Lutsu teosel põhineva filmi võtted.

Pühapäeval, 13. septembril toimusid Lutsu novelli “Soo” ainetel valmiva mängufilmi võtted Nõmme kõrtsi esisel platsil. Tegemist oli linateose esimese massistseeni filmimisega, mis kujutas tegevust turuplatsil. Filmi tootmisjuht Ervin Roots rääkis, et tegevus toimub aastal 1917, kui Esimene maailmasõda on täies hoos. Nõmme kõrtsi ees filmiti stseeni, kus turuplatsil liikus ringi peategelast Toomast kehastav näitleja Franz Malmsten juunior. Kuna tegemist pidi olema väga ajastutruu õhkkonnaga, oli pühapäeval piiratud ka autode liiklus Nõmme kõrtsi ümbruses.
Ervin Roots rääkis, et Nõmme kõrts valiti asukohaks just oma ajaloolise välimuse tõttu. “Tegelikult on Nõmme kõrts meie suurtoetaja. Oleme siin varem ööbimas käinud ja sellest on kujunenud justkui meie staap. Lisaks aitavad nad rekvisiitidega nagu värsked kanamunad või suitsuliha,” ütles Roots.
Turustseeni filmimisel oli erakordselt oluline ka õige ilm. Sellel hetkel oli Rootsi sõnul vaja päikesepaistet ning ilmataat just sellise ilmaga filmitegijaid ka õnnistas. Stseeni tegevus leiab aset varasügisesel ajal, nagu ümberringi võis loodusest ka näha. “Varasemate stseenide filmimisel oleme mitu tundi metsas istunud ja vihma oodanud, kui seda vaja läks,” rääkis Roots.
Pühapäeval filmiti Nõmme kõrtsi ees ka teisi stseene. Üks neist kujutas näiteks sõitu ajaloolises hobutõllas. Võtted jätkusid ka esmaspäeval, 14. septembril. Siis liiguti küll edasi juba Järvamaal asuvasse Kakerdaja rabasse. Seal võeti ette varahommikuse stseeni filmimine. Roots avaldas veel pühapäeval lootust, et kui hakata hommikul kella viiest filmima, saaks kaadrisse udu, mis hommikul raba kohale tekib. Kõik ikka selleks, et anda ekraanil edasi võimalikult autentset varasügise hommiku tunnetust.
Lutsu novelli “Soo” ainetel valmiv film jõuab praeguste plaanide kohaselt kinoekraanile järgmisel aastal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare