2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
LisalehtKukitemuki: Häid leide sotsiaalmeedias: Kuidas olla parem feminist ja lapsevanem

Kukitemuki: Häid leide sotsiaalmeedias: Kuidas olla parem feminist ja lapsevanem

Internet on suur müraväli. See, et sealt leida seda head ja olulist, mida saaks enda heaks rakendada, on teinekord raske. Tulen appi ja osutan elevusega kahele olulisele Instagrami lehele, kus tasub meil igaühel aega veetmas käia.

Sotsiaalkultuur on muutumises. Pidevalt õpime uusi teadmisi ja areneme isiksustena, kohati teiseneme tervete põlvkondadena. Võime ju tajuda, et midagi on valesti, aga kuidas oma seisukohti selgitada selliselt, et ka need, kes veel ei ole põhiteadmistes uute avastusteni jõudnud, seda mõistaksid? Keeruline, aga mitte võimatu.

Greta Roosaar on loonud Instagrami lehe nimega taskufeminist, kuhu ta on lühivormis ja arusaadavas, lihtsas keeles tõstnud sageli üles kerkinud küsimusi, nn tüüp-probleeme ja muid feminismiga seotud teemakäsitlusi. Lisaks probleemile osutamisele, on ta püüdnud võimalikult neutraalsel, mittesüüdistaval moel avada probleemide tagamaid ning on pakkunud ka lahendusi. Eelmise aasta augustis alustanud leheküljel on hetkel ligi 60 postitust ja 3000 jälgijat.

Kasvatusteaduseid õppinud ja kasvatuspsühholoogiat õppiv Merilin Mandel on Instragrami lehe jesslapsed (Jess, lapsed!) looja ning on võtnud oma südameasjaks lapsevanemate paremale teele suunamise. Lapse kasvatamine on pikaajaline projekt, millele on seatud kõrged ootused, kuid kukkumine on seda kõrgem, kui lapsevanemad ei suuda iseendi seatud eesmärkidega ise kaasa tulla.

Lehekülg ei ole suunatud laste kasvatamisele, vaid eeskätt just lapsevanema kasvatamisele, sest ka lapsevanemaks õpitakse ja arenetakse. Lapse arengust lähtuvaid soovitusi sõbralikul, lihtsalt mõistetaval ja empaatilisel moel jagav lehekülg on alates 2020. aasta juulist tegutsenud ja kogunud 16 500 jälgijat. Peagi peaks ilmuma Merilini sulest ka raamat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused