14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
UudisedRaplamaa tunnustab! Loe, kes on tänavune Kultuuripärl, kes saavad elutööpreemia ja Rapla...

Raplamaa tunnustab! Loe, kes on tänavune Kultuuripärl, kes saavad elutööpreemia ja Rapla Redeli

Aeg on tunnustada maakonna silmapaistvamaid inimesi. Reedel toimuval tänugalal antakse üle kultuurkapitali elutööpreemia, Kultuuripärli preemia ja maakonna tippauhind Rapla Redel.

Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupi poolt antakse üle elutööpreemia pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest ning Kultuuripärli preemia, lisaks 15 aasta- ja kultuuripreemiat.
Elutööpreemia pälvib pikaaegne võistluste korraldaja ja Raplamaa spordielu eestvedaja Aivo Sildvee. Raplamaa rahvamuusika valdkonna vedamise, kandlemänguharrastuse arendamise ja õpetamise eest saab Kultuuripärli Aivar Arak.
Raplamaa Omavalitsuste Liit tänab „Eestimaa õpib ja tänab 2021“ Raplamaa laureaate, tublisid tervisedendajaid ja sotsiaalvaldkonna tegijaid, annab üle neli Raplamaa hõbedast vapimärki ja maakonna tippauhinna Rapla Redel koos Raplamaa kuldse vapimärgi ning rahalise preemiaga. Rapla Redel on Rapla maakonna tippauhind, millega autasustatakse kodanikku, kellel on silmapaistvaid teeneid maakonna kultuuri-, spordi-, hariduse-, ettevõtluse või muus valdkonnas.
2022. aastal saab Rapla maakonna tippauhinna Rapla Redeli ja Rapla maakonna kuldse vapimärgi elupõline ettevõtja ja kohaliku elu toetaja Tõnu Rahula.
Tänugala Raplamaa Tänab 2022 toimub reedel Kohilas ja seda korraldvad Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp ning Raplamaa Omavalitsuste Liit. Tänugala kultuuriprogrammi sisustavad Kohila kandi noored lauljad, kes osalesid eelmisel aastal Eesti superstaari telesaates. Kontserdil kõlavad noorte esituses Eesti kullavaramu laulud erinevatest kümnenditest. Õhtujuht on Anneliis Kõiv.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare