13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
PersoonRaamatukogu on külakogukonna vaimse tervise keskus

Raamatukogu on külakogukonna vaimse tervise keskus

28. veebruaril tunnustasid Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) ja kultuuriministeerium Tallinnas Mustpeade maja valges saalis aasta raamatukoguhoidjaid 2021. ERÜ teenetepreemia pälvis Katrin Niklus, kes ligi neljakümne Rapla keskraamatukogus töötatud aasta jooksul on aktiivselt ja edumeelselt arendanud raamatukogundust nii oma maakonnas kui ka ühingu liinis üleriigiliselt.

Seda, et ta ERÜ tunnustuse osaliseks saab, ei osanud Katrin aimata. Koos temaga kandideeris teenetepreemiale veel viis raamatukogutöötajat, kelle kohta ta sõnas, et tegemist on väga lugupeetud inimestega. „Olen ise olnud ühingu juhatuses ja tean, kuidas nende hulgast see teenetepreemia saaja välja valitakse. Ei oleks tahtnud olla praegu selles juhatuses, kes seda välja valis, usun, et valik oli väga raske,” sõnas Katrin.

Ligi 40 aastat on ta raamatukogundusega seotud olnud ja sellest suurema osa oli ta Rapla keskraamatukogus pearaamatukoguhoidja. Nüüd naudib ta väljateenitud pensionipõlve. Võimalus edasi töötada oli ka olemas ja raamatukogu direktor Õie Paaslepp pakkus mitu korda, et ärgu mingu Katrin veel ära. „Aga ühel hetkel tunned, et lõppude lõpuks pead saama millalgi puhata ka,” ütles Katrin.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare