17.2 C
Rapla
Laupäev, 15 juuni 2024
LisalehtRohelised Sõnumid: Valmis ehitatud päikeseparkide võrguga liitumise ooteaeg on pikk

Rohelised Sõnumid: Valmis ehitatud päikeseparkide võrguga liitumise ooteaeg on pikk

Päikeseenergia aitab elektrihinnad alla tuua, kuid juba valmis ehitatud päikeseparkide võrguga liitumise järjekord on pikk.

Pajo Saeveski OÜ eesotsas Aivar Pajoga rajas 2017. aastal tol hetkel maakonna suurima 199 paneeliga päikesepargi koguvõimsusega ligi 50 kW. Pajo tõdeb, et tollal oli ta esimeste seas ja päikesepargi rajamine ning töölepanemine võttis oma aja. „Lihtne ei olnud,” tõdeb ta. Sellegipoolest sai see tehtud ja park on end aastate jooksul tõestanud. Tipphooajal toodab see rohkem, kui saeveski tarbib.
Seetõttu hakkas Pajo peagi ka pargi laiendamisele mõtlema. Pinda oli, kuhu laiendada. Plaanide elluviimisel tekkisid aga ootamatud probleemid. Liitumise väljaehitamise osas vaadati sel korral juba Pajo poole ning summad, millest räägiti, ulatusid sadadesse tuhandetesse. „See ei peaks küll absoluutselt minu rida olema,” leiab Pajo.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare