0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
LisalehtKäsitöölane: Aive Kurvitsa heegeldatud vaipasid armastavad ka lemmikloomad

Käsitöölane: Aive Kurvitsa heegeldatud vaipasid armastavad ka lemmikloomad

Umbes samal ajal, kui taas läks massidesse makramee tehnika (millest oli juttu eelmises Käsitöölases), muutusid populaarseks ka heegeldatud vaibad. Eks neid ole tehtud ka varem, kuid ühtäkki olid olemas kvaliteetsed materjalid ja ilusad mustrid, mis võimaldasid luua hoopis ilusamaid vaipu.

Heegeldamine iseenesest ei ole midagi keerulist, kuid vaiba heegeldamine on klass omaette ja igaühele ei sobi. Küll sobib see aga Aive Kurvitsale. Talle küllaminek oli nagu sattumine vaiba- ja lõngapoodi ning see, kui detailselt ja vaimustunult ta vaipade heegeldamisest rääkis, oli südantsoojendav.

Enne vaipade juurde jõudmist tegeles Aive käsitööpatjade tegemisega ning jõudis sellega ka Käsitöölasesse. Juba siis, 2017. aasta lõpus mainis ta, et on enda jaoks avastanud trikoopaelast heegeldatud vaibad. Aive rääkis, et kõik algas ühest vaibaheegeldustöötoast Tallinnas, kus valmis väike, 60 cm vaip. „Siis hakkas see mulle väga meeldima ja hakkasin ise edasi katsetama,“ sõnas Aive. Oskusi sai ta juurde Youtube’ist ja lihtsalt ise tehes ja harjutades. Sobivaid vaibamustreid on igal pool ka saada. Sisuliselt on tegemist laudliniku mustritega. Iga tegija käekiri on aga erinev, nii et mustreid tuleb enda jaoks sobivaks timmida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare